.

Φασιστικό παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη Βουλή - Δεν μιλούσαμε μόνο με τον Μπαλτάκο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Φασιστικό παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη Βουλή - Δεν μιλούσαμε μόνο με τον ΜπαλτάκοΥπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών της ΧΑ ψήφισε η Βουλή - Αθλιότητες χρυσαυγιτών βουλευτών στη είσοδο της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου κατά την προσαγωγή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των Λαγού, Παππά - Τι απαντούν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Xαρ. Αθανασίου

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών της ΧΑ ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής με 223 ψήφους υπέρ και ενός «παρών».

Αναλυτικά, ψήφισαν 224 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της ασυλίας των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Π.Λαγού ψήφισαν 223 βουλευτές και «παρών» ένας βουλευτής σε κάθε περίπτωση.

Προηγήθηκε μια


θυελλώδεις συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές με ύβρεις, κατηγορίες και απειλές. Σόου έστησαν έξω από την Βουλή οπαδοί της ΧΑ.

Οι αναφορές των βουλευτών της ΧΑ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και οι κατηγορίες για πολιτική δίκη προκάλεσαν την παρέμβαση στην Ολομέλεια του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και του Γ.Μουρούτη, σύμβουλου του πρωθυπουργού.

Μιχαλολιάκος: «Είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής»

Σε υψηλούς τόνους και με υβριστικές αναφορές τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.


«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος και μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι αν και αρχηγός του 3ου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για «να μας πάτε στο 2%, πήγαμε στο 10%» τόνισε ο Ν.Μιχαλολιάκος και ευχαρίστησε τους 500.000 Έλληνες που «σήκωσαν το ανάστημά τους στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά που φυλακίζει βουλευτές».

Έκανε λόγο για «θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας», της οποίας το εκλογικό αποτέλεσμα -αθροιστικά 31%- είναι κατά δύο μονάδες μικρότερο από το ποσοστό υπέρ του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα για τη βασιλεία. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να φύγει, γιατί είναι επικίνδυνη για τον τόπο.

Ο αρχηγός της ΧΑ μίλησε για το βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τους προσεταιριστεί, κάνοντας αναφορά στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη και σε δύο υπουργούς, τους οποίους δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι είχαν μυστικές επαφές με βουλευτές της ΧΑ.

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, παραδέχθηκε ότι έχει όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς είναι στόχος τρομοκρατών, όπως φάνηκε από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία στο Ν.Ηράκλειο.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος έκανε μνεία στο κατηγορητήριο για σύσταση και διεύθυνση της ΧΑ λέγοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις (δολοφονία Τεμπονέρα, συγκρούσεις οπαδών ΝΔ - ΠαΣοΚ στην Καλαμάτα με ρόπαλα) δεν κατηγορήθηκαν η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ για συλλογική ευθύνη. Ούτε κατηγορήθηκε αντιστοίχως ο Μ. Βορίδης ως αρχηγός της ΕΠΕΝ, όταν το 1985 μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε συγχωριανό του στην Σπάρτη, σημείωσε ο αρχηγός της ΧΑ.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος κατέληξε, λέγοντας ότι δεν φοβάται τη φυλακή κι ότι είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες και η δίωξη για τις ιδέες του. Χρησιμοποίησε, δε, τους στοίχους του Σολωμού: "Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη", για να τονίσει: «Δεν θα μου λυγίσετε την ψυχή· είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής».Απάντηση Γ. Μουρούτη:  Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α.
«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει,  ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει», δήλωσε ο Γιώργος Μουρούτης σχετικά με την αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του στη Βουλή.
Παππάς: Πολιτική η δίωξη από «νοσηρούς νεοδημοκρατικούς εγκέφαλους»

Για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, λίγο πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του ίδιου και των Ν.Μιχαλολιάκου και Π.Λαγού.

Ο κ. Παππάς κατήγγειλε την εισαγγελέα των φυλακών ότι με άνωθεν εντολές «εξευτελίζει τον εαυτό της» και αρνείται άδειες στους κατηγορούμενους για να παραστούν στη Βουλή.

Έκανε λόγο για «νοσηρούς νεοδημοκρατικούς εγκέφαλους» που έστησαν μια σκευωρία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη εις βάρος της ΧΑ, ενώ επικαλέστηκε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι οι προφυλακισμένοι θα έχουν μια «δίκαιη πολιτική δίκη».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες εις βάρος του, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «όταν δεν ήμουν μέσα, γιατί ρωτήσατε κοινό μας γνωστό, 'τι κάνει ο Παππάς;' Ενδιαφερθήκατε για μένα ή ζηλέψατε τη δόξα του πολιτικού σας μέντορα Ευάγγελου Αβέρωφ;»

Επικαλέστηκε μάλιστα δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη στον ίδιο ότι «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι χρυσαυγίτης, παρά συριζέος και κομμουνιστής».

Αλλά και άλλη δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου «σε έτερο γνωστό», όπως είπε, ότι «αυτός είναι πολύ καλός (ο Χρ.Παππάς), πρέπει να τον κάνουμε δικό μας».

Ο κ. Παππάς άσκησε δριμύτατη επίθεση στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι η «Ελλάδα διαθέτει έναν πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό», ενώ είπε ότι στη ΝΔ «υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι που προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν, αλλά εμείς μένουμε πιστοί στις ιδέες μας».

Απέρριψε τις κατηγορίες εις βάρος του, λέγοντας ότι οι μόνες κατηγορίες εις βάρος του είναι τα βιβλία και οι ιδέες του. «Με τα βιβλία θα κάνετε πολιτική δίκη;» αναρωτήθηκε.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που έκαναν έρευνες στο σπίτι του στα Ιωάννινα, αναρωτήθηκε: «γιατί δεν ενσωματώθηκε στη δικογραφία και το βιβλίο του Β.Πολύδωρα

Σχετικά με τον όρο «ναζί» που του αποδίδουν, είπε ότι τον χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν άλλα πολιτικά επιχειρήματα, συμπληρώνοντας:

«Ο Χίτλερ πέθανε στο Βερολίνο. Εσείς πεθαίνετε την Ελλάδα κάθε μέρα».

Γ.Λαγός: Αν μας πάτε σε δίκη, θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Αν έχετε τα κότσια να μας πάτε σε δίκη. Θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά για δύο μήνες» είπε, τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν θα σβήσει ποτέ».

«Ρεζιλευτήκατε στις ευρωεκλογές. Το 9,5% σας έφτυσε κατάμουτρα. Που είναι τα στοιχεία σας; Ακούστε τα όλοι, δίκη δεν θα γίνει. Τα στοιχεία είναι δήθεν και στηρίχτηκαν στο μίσος. Δεν το στήσατε καν με σοβαροφάνεια» πρόσθεσε.

«Πριν από 8,5 μήνες μας βάλατε χειροπέδες και μας περιφέρατε σαν να είμαστε οι χειρότεροι κακούργοι. Αυτοί είναι έξω και πολλοί ακόμη και μέσα εδώ» είπε ο Γιάννης Λαγός.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για «εμπάθεια» των ανακριτριών και του εισαγγελέα προς τη Χρυσή Αυγή. «Υπάρχει μια συμμορία που υποδύονται τους αστυνομικούς, τους ανακριτές, τους εισαγγελείς» τόνισε.

«Είναι τέτοιο το μίσος σας προς εμάς που στήσατε ένα γελοίο πράγμα. Βασιστήκατε στο ότι θα τρομοκρατήσετε τους χρυσαυγίτες, ότι θα διαλύσουμε. Πόσο έξω πέσατε» είπε.

Και πρόσθεσε: «Μπλέξατε άσχημα μαζί μας γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς που συγχρωτίζεστε» τόνισε.

Αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα ηθικής αυτουργίας, αλλά όπως είπε «τιμωρούμαι γιατί είμαι περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής και βουλευτής».

«Θέλουμε να αποδειχτεί ποιος φταίει, αλλά κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη μαθευτεί η αλήθεια»
, ενώ πρόσθεσε: «Άδικα τραβολογάτε και τον Πατέλη».


Xαρ.Αθανασίου: Οι κατηγορούμενοι θα έχουν δίκαιη δίκη

Μετά την τοποθέτηση των κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ, το λόγο πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι κατηγορούμενοι, όπως όλοι οι κατηγορούμενοι, θα έχουν δίκαιη δίκη.

«Καταλαβαίνω τη θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά θα έχουν δίκαιη δίκη» συνέχισε.

Προκλητική η είσοδος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή - Με συνθήματα τον υποδέχτηκαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές
Με συνθήματα εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», υποδέχτηκαν χρυσαυγίτες (που άγνωστο πως κατόρθωσαν εισέλθουν στην Βουλή) και βουλευτές του ναζιστικού αυτού μορφώματος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να προκαλέσει με την είσοδό τους στη Βουλή επιτιθέμενος φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς του «μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή, μη με αγγίζει κανείς» την ώρα που οι χρυσαυγίτες στο περιστύλιο της Βουλής του φώναζαν ρυθμικά «ακου αρχηγέ και ακου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» ενώπιον των αστυνομικών της Βουλής, οι οποίοι δεν αντέδρασαν.

Το σόου των χρυσαυγιτών προφυλακισμένων εντός του Κοινοβουλίου δεν είχε προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά με έναν Μιχαλολιάκο ωρυόμενο κατά του πολιτικού συστήματος και τους συγγενείς των προφυλακισμένων να βρίσκονται στην βουλή από τις 9:00 το πρωί.

Το πιο προκλητικό όμως έγινε έξω από τη Βουλή μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη όταν συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν από τα μεγάφωνα τον ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.


Ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Γ. Λαγός κατηγορούνται συμπληρωματικά για παράνομη οπλοκατοχή και ο Χρ. Παππάς για κατοχή παράνομου σχεδίου.

Οι τοποθετήσεις των Μιχαλολιάκου και Παππά αναμένονται με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πρόκειται για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, με επιστολή του από τη φυλακή, ζήτησε την αποφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ, επικαλούμενος τα εκλογικά ποσοστά της.

Εκτός των προφυλακισμένων βουλευτών, δικαίωμα τοποθέτησης έχουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος κοινού στη Βουλή.

Για τη μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ από τις φυλακές Κορυδαλού στη Βουλή αναμένεται να ακολουθηθεί το σχέδιο που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη φορά για τη μεταφορά των Μπούκουρα, Αλεξόπουλου, Μίχου και Γερμενή.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθούν με χειροπέδες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση μεταφοράς κρατουμένων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 200 μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος.


Τις επόμενες ημέρες η διερεύνηση της υπόθεσης της ΧΑ συνεχίζεται με απολογίες βουλευτών στις ανακρίτριες

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 6 Ιουνίου θα απολογηθεί ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 του μήνα ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 και 13 Ιουνίου θα απολογηθούν η σύζυγος του Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στις 16 Ιουνίου η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.

Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι Γιώργος Γερμενής για τις 17 Ιουνίου, ο Αντώνης Γρέγος για τις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.

Προς το παρόν δεν έχει λάβει κλήση σε απολογία ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα δικηγόρων κατέθεσε προ ημερών φάκελο βάσει του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης έπαιξε κεντρικό ρόλο στο πογκρόμ κατά μεταναστών που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, μετά την άγρια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στην οδό Ηπείρου από αλλοδαπούς κακοποιούς. Ο φάκελος έχει ενταχθεί στη δικογραφία.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.