.

ΟΗΕ: Περίπου το 1/3 των απωλειών στη Γάζα είναι Παιδιά! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΟΗΕ: Περίπου το 1/3 των απωλειών στη Γάζα είναι Παιδιά!

                    ΟΗΕ: Περίπου το 1/3 των απωλειών στη Γάζα είναι Παιδιά!
Οι άμαχοι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, την ώρα που ανακοινωνόταν ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, 15η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 593 τον συνολικό αριθμό των
νεκρών Παλαιστινίων.

"Κυριολεκτικά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους" στην Γάζα, δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.
Σύμφωνα με τον Λέρκε, 4.500 άνθρωποι ζουν ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στον παλαιστινιακό αυτό θύλακα, στον οποίοι οι νεκροί από τότε που άρχισε η ισραηλινή επίθεση ανήλθαν σήμερα σε 593. Η προτεραιότητα για τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας είναι η προστασία των αμάχων και η απομάκρυνση και η παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Σχεδόν 500 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και 100.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία του Γραφείου Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης (UNRWA). Εκεί υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, νερό και στρώματα, σύμφωνα με τον Λέρκε.

Περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπινων απωλειών στην Λωρίδα της Γάζας είναι παιδιά, δήλωσε παράλληλα η Τζούλιετ Τούμα της UNICEF, ενώ σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ, περισσότερα από 900 παιδιά έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής.
"Σύμφωνα με έναν απολογισμό των υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην περιοχή, τουλάχιστον 107.000 παιδιά χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη για να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τραύματα που έχουν υποστεί από τους θανάτους, τους τραυματισμούς ή την απώλεια του σπιτιού τους", σημείωσε ο Λέρκε.

Εξάλλου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα δεν έχουν νερό ή έχουν μόνον περιορισμένη πρόσβαση σε νερό την ώρα που και τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν υποστεί ζημιές ή δεν υπάρχουν καύσιμα για τις γεννήτριες, πρόσθεσε.
"Επιπροσθέτως έχουμε πληροφορίες ότι έχουν πλημμυρίσει υπόνομοι, το οποίο συνιστά απειλή για την δημόσια υγεία", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Παγκοσμίου Προγράμματος Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) Ελίζαμπεθ Μπιρς, η υπηρεσία αυτή έχει ήδη διανείμει μερίδες φαγητού και κουπόνια για τρόφιμα σε περισσότερους από 90.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

"Τα αποθέματα τροφίμων που είναι έτοιμα προς κατανάλωση έχουν μειωθεί στην Γάζα, καθώς η σύγκρουση έχει διαρκέσει ήδη δύο εβδομάδες και οι ανάγκες αυξάνονται", σημείωσε η ίδια.

Νέες προμήθειες θα αγοραστούν από την περιοχή και θα μεταφερθούν επίσης αεροπορικώς από το Ντουμπάι, πρόσθεσε η Μπιρς.

Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι οι 18 υγειονομικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Γάζα έχουν υποστεί ζημιές και ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και 3 νοσοκομεία.

"Υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες όσον αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων, σε φάρμακα αλλά και σε ιατρικά αναλώσιμα, στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και σε αυτά των μη κυβερνητικών οργανώσεων, λόγω του μεγάλου αριθμού των απωλειών και των σοβαρών ελλείψεων ακόμη και πριν από την κλιμάκωση της κρίσης", υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Φαντέλα Σάιμπ.

Όσον αφορά τις σημερινές απώλειες στην φτωχή και πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 8 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των 20 νεκρών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Μια έγκυος γυναίκα και ένα 4χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκαν από πλήγμα στην Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα, κοντά στην ισραηλινή μεθόριο, και άλλες δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 70 ετών, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στην Ζεϊτούν, μια συνοικία της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπο των υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, άλλη μια γυναίκα σκοτώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Ράφα, ενώ δύο άνδρες σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Καράρα. Πάντα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δύο άνδρες έχασαν την ζωή τους από αεροπορική επιδρομή στην Χαν Γιούνες.

Νωρίτερα σήμερα 5 μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες, είχαν σκοτωθεί από δύο επιδρομές στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε εξάλλου την ζωή του από επιδρομή στην Χαν Γιούνες, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε από βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα.

Στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, ένα αγοράκι σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στην συνοικία Τούφα. Τέλος τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σήμερα υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Στην ισραηλινή επιχείρηση που άρχισε στις 8 Ιουλίου έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι σήμερα 29 Ισραηλινοί, οι 27 εκ των οποίων είναι στρατιώτες.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι είναι νεκρός ο ισραηλινός στρατιώτης τον οποίο η παλαιστινιακή Χαμάς είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι είχε αιχμαλωτίσει.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την σορό του στρατιώτη αυτού, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα τμήμα της σορού του βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό πρόκειται για τον 21χρονο λοχία Ορόν Σαούλ.

Νωρίτερα σήμερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι μεταξύ των 13 στρατιωτών που σκοτώθηκαν την Κυριακή, οι 7 είχαν χάσει την ζωή τους από επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς κατά του θωρακισμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η σορός του ενός από αυτούς δεν είχε καταστεί ακόμη δυνατό να αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές εφημερίδες, μαχητές της Χαμάς, η οποία είχε ανακοινώσει ότι αιχμαλώτισε πριν από δύο ημέρες έναν Ισραηλινό στρατιώτη που ονομάζεται Ορόν Σαούλ, είχαν πάρει την σορό του ή ένα τμήμα της σορού του.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ρον Πρόσορ είχε διαψεύσει ήδη από την Κυριακή το βράδυ ότι αιχμαλωτίστηκε ο Ισραηλινός στρατιώτης, σημειώνοντας ότι "οι φήμες αυτές είναι ψευδείς".

Στόχος και δημοσιογραφικά γραφεία!
Εξάλλου το γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα, το οποίο βρίσκεται στον 11ο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Γάζα, επλήγη από πυρά και το προσωπικό του δικτύου απομακρύνθηκε αμέσως, έκανε γνωστό ένας από τους ανταποκριτές του στη Γάζα.

Χωρίς να διευκρινίσει από πού προέρχονταν τα πυρά, το δίκτυο ανακοίνωσε πως "θεωρεί τις ισραηλινές αρχές υπεύθυνες για την ασφάλεια του προσωπικού (του)".

Το δίκτυο ανακοίνωσε πως είναι θύμα "μιας εχθρικής εκστρατείας" στο Ισραήλ επειδή καλύπτει ευρέως τις επιπτώσεις που έχουν τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα επί του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας.
Το αλ-Τζαζίρα επικαλείται στον ιστότοπό του τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο, ζήτησε χθες, Δευτέρα, να εμποδισθεί η δουλειά του Αλ-Τζαζίρα στο Ισραήλ εκτιμώντας ότι "δεν κάνει δημοσιογραφική δουλειά, αλλά πλύση εγκεφάλων".


#onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.