.

Σχέδιο ''ξύρισμα'' για ΣτΕ: ''Αναδρομικά σε βάθος 3ετίας, μισθοί χαμηλότεροι από το 2012'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Σχέδιο ''ξύρισμα'' για ΣτΕ: ''Αναδρομικά σε βάθος 3ετίας, μισθοί χαμηλότεροι από το 2012''




Τα δύσκολα είναι μπροστά. Και πιθανότατα θ΄ αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και το αναμενόμενο δεύτερο ραντεβού του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.

Τα σενάρια που ακούγονται για το πως η κυβέρνηση θα επιστρέψει έστω μέρος των χρημάτων που οφείλει σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας με βάση την απόφαση του ΣτΕ δίνουν και παίρνουν. Το πιο πρόσφατο που διακινείται κάνει λόγο για επιστροφή αναδρομικών σε βάθος τριετίας και επιστροφή των μισθών των στρατιωτικών και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας όχι στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, αλλά σε κάποιο ελαφρώς καλύτερο επίπεδο από το σημερινό.

Μπορεί να γίνει αυτό μετά από την απόφαση του ΣτΕ; Όποιον νομικό κι αν ρωτήσει οποιοσδήποτε θα λάβει αρνητική απάντηση. Όμως στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν να έχουν κατά νου μια παράδοξη “ανάγνωση” της απόφασης σύμφωνα με την οποία “υπάρχει η νομική δυνατότητα συσταλτικής ερμηνείας των συγκεκριμένων αποφάσεων του ΣτΕ , δηλάδή ο περιορισμός του χρονικού ορίζοντα των αναδρομικών ή η δυνατότητα για θεσμοθέτηση μικρότερων περικοπών από αυτές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές”. Με απλά λόγια σκέφτονται να προτείνουν στους στρατιωτικούς ότι “σας κόψαμε 40% και το ΣτΕ λέει ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε αξιοπρεπώς πέρα, πάρτε πίσω το 15% με το οποίο θα μπορέσετε να ζήσετε καλύτερα”!

Αυτές οι σκέψεις δεν μπορούν να σταθούν με καμία λογική,αλλά επειδή στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων κανείς δεν μπορεί να “ποντάρει” σ΄ αυτή ποιος μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε.

Όπως και να΄ ναι τα πράγματα, ότι και να ακούγεται ,νομίζουμε ότι τίποτα δεν είναι οριστικό και τίποτα δεν πρόκειται να κλείσει αν δεν έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόϊκας οι οποίοι και θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Η παραγραφή

Επειδή εξακολουθεί να γίνεται πολύς λόγος για την πιθανότητα παραγραφών και κάποιοι δικηγόροι καλούν τους στρατιωτικούς να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες , πρέπει να επισημανθεί ότι από την πλευρά των Ενώσεων Στρατιωτικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους συνιστάται ψυχραιμία, αφού όπως λένε δεν υπάρχει θέμα παραγραφής την 1η Αυγούστου όπως υποστηρίζουν κάποιοι δικηγόροι.



#onalert


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.