.

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΝΤΥΣΕΙ ΣΤΟ "ΧΑΚΙ" ΤΟΥΣ ΔΕΗ-ΤΖΗΔΕΣ
Δικαστές σε διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία έβγαλαν παράνομη την απεργία σε ό,τι αφορά την αγωγή της ΔΕΗ, και καταχρηστική σε ό,τι αφορά την αγωγή που κατέθεσε ο ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής του δικτύου διανομής).

"Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μελλοντικές κινητοποιήσεις" ήταν η πρώτη αντίδραση του νομικού συμβούλου της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος πάντως επιφυλάχθηκε να μελετήσει καλύτερα την επίμαχη απόφαση.
Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία μετά τις δικαστικές αποφάσεις φέρεται έτοιμη να δώσει το πράσινο φως να μοιραστούν τα «φύλλα πορείας».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού από το vima.gr δημοσιεύεται στο ΦΕΚ (βλ. παρακάτω) η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη που εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των «φύλλων πορείας»...
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εάν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν... «συμμορφωθούν» (sic) με τη δικαστική απόφαση τότε θα γίνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.



Ο χαρακτηρισμός της απεργίας στη ΔΕΗ ως παράνομης και καταχρηστικής, μαζί, με την πρόθεση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων απεργών της ΔΕΗ, αποτελεί την κορύφωση του κυβερνητικού αυταρχισμού! Η τακτική είναι , πλέον , πάγια!
Το σύνηθες επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ,δήθεν, νοιάζεται για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες που ζημιώνονται λόγω των διακοπών ρεύματος είναι φαιδρό.
Άλλωστε πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση τη χειμαζόμενη από τις μνημονιακές της πολιτικές μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό! 
Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντίδραση της κοινωνίας!
Η συσπείρωση και η αγωνιστική απάντηση της κοινωνίας είναι τωρα όσο ποτέ αναγκαία σε μια προσπάθεια τα Ιουλιανά εγκλήματα της κυβέρνησης να προκαλέσουν , αν είναι δυνατόν, μια Ιουλιανή λαϊκή εξέγερση ανατροπής και ελπίδας.
Οι καναπέδες δεν σηκώνονται!

Εμείς να σηκωθούμε από δαύτους!


#iskra.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.