.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν ο Κώστας Ήσυχος μέλος της Π.Γ. του κόμματος, οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς Υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Χαρά Καφαντάρη, καθώς και ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσος Μαυρόπουλος, επισκέφτηκε την Τετάρτη 02-07-2014 το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια.

Κατά την συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Σωμάτων αυτών από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των ενστόλων γενικότερα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα αντί να λύνει χρονίζοντα προβλήματα τα πολλαπλασιάζει, τριχοτομώντας το Σώμα και δυσχεραίνοντας έτσι την ενιαία λειτουργία του. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναστολή της εφαρμογής του.

Για το Πυροσβεστικό Σώμα τέθηκε το πρόβλημα της συρρίκνωσης και της παλαιότητας του εθνικού εναέριου στόλου με αποτέλεσμα τη μειωμένη επιχειρησιακή του δυνατότητα. Τέθηκε επίσης το πρόβλημα της τεχνικής υποστήριξης των πυροσβεστικών οχημάτων αναφορικά με τα ελαστικά και άλλα ανταλλακτικά, η έλλειψη των οποίων μειώνει την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα, αλλά και καθιστά τα πυροσβεστικά οχήματα επικίνδυνα για το προσωπικό. Για την αναβάθμιση του Π.Σ. αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ομογενοποίησης του προσωπικού του Σώματος, καθώς και η πρόσληψη του συνόλου των υποψήφιων Πυροσβεστών που πέτυχαν στους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχτεί.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την αντίθεσή της στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ΄ και την εμπλοκή της Αστυνομίας στην εξωτερική φρούρηση των φυλακών, καθώς και στη θεσμοθέτηση απόρρητου κανονισμού επιχειρησιακής δράσης και οπλοχρησίας για τους αστυνομικούς που θα εμπλακούν στη φύλαξή τους. Η αντιπροσωπία ζήτησε την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.Το Γραφείο Τύπου

03/07/2014


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.