.

Οικονομικός Απολογισμός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οικονομικός Απολογισμός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών


Με γνώμονα την Ενημέρωση, τη Διαφάνεια και τον Έλεγχο απο τον κάθε συνάδελφο έχει αποφασίσει η Α.Π.ΑΣ.Α. να πορευτεί σε ότι αφορά τα οικονομικά του σωματείου μας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. 


Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν ένα Διοικητικό 
Συμβούλιο διαχειρίζεται κατά τη διάρκειας της θητείας του ποσά 
που προέρχονται από εισφορές συναδέλφων που ξεπερνούν τις 800.000 ΕΥΡΩ. Στην κατεύθυνση αυτή και εφόσον δεν έχει γίνει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ένωσης δημοσιοποιούμε σήμερα τον απολογισμό του έτους 2013, καθώς και του προϋπολογισμού του έτους 2014.








Δημοσιοποιούμε επίσης σχετικό έγγραφο - εισήγηση πρός το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο δυστυχώς ουδέποτε εισήλθε μέχρι στιγμής πρός συζήτηση, όπως αυτό κατατέθηκε την 21/6/2013 με αριθμ. πρωτοκ. 10181. Στα θετικά σημειώνουμε την υιοθέτηση της πρότασης μας για περικοπή των σχετικών εξόδων για την έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, καθώς και την σχετική ενίσχυση του κωδικού που αφορά οικονομικές ενισχύσεις συναδέλφων.






Α.Π.ΑΣ.Α

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ



ΠΡΟΣ

To Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΑΘΗΝΩΝ




ΘΕΜΑ‘’ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ* ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ 
ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ’’



Η Α.Π.ΑΣ.Α. με αφετηρία τη στάση της στην τελευταία Γ.Σ. όπου και προσπάθησε να αποκρούσει την εισήγηση για αύξηση των εισφορών προς την Ένωση, με γνώμονα την θέλησή της για ένα υγιές σωματείο και προσήλωση στο στόχο της απόλυτης διαφάνειας, συγκάλεσε τη Γραμματεία της και διαμόρφωσε τις παρακάτω θέσεις τις οποίες και εισηγείται στο Δ.Σ. προς επεξεργασία.

Κατ’ αρχήν λήφθηκαν υπόψη δύο (02) αντικειμενικές παράμετροι:
  • Πλέον η Ένωσή μας αναφέρεται στη Διεύθυνση Αθηνών και όχι σε ολόκληρη την Αττική. Παραμένουμε λοιπόν ένα μεγάλο Σωματείο που σαφώς όμως έχει συρρικνωθεί, καθώς πλέον αριθμεί περί τα 8.500 μέλη σε αντίθεση με τα 18.000 περίπου της Αττικής.
  • Οι πολιτικές λιτότητας έχουν χτυπήσει τον καθένα από εμάς φέρνοντας την φτώχεια και την εξαθλίωση σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων και δίνοντας έτσι στο κάθε ευρώ τεράστια αξία.


Προτείνουμε, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του οικονομικού υπολογισμού για το έτος 2012, τα παρακάτω:

  • Άμεση ψηφιοποίηση της εφημερίδας ‘’Σύγχρονη Αστυνομία’’.
Αφενός επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση των 45.714,30 ευρώ ετησίως, αφετέρου οφείλουμε να κινηθούμε σύμφωνα με την εποχή μας και με τις δυνατότητες που αυτή μας δίνει ώστε να παρέχουμε μία πιο άμεση, διαδραστική και ενδιαφέρουσα ενημέρωση.


  • Άμεση περικοπή στις δαπάνες του κωδικού που περιγράφονται ως ‘’Λειτουργικά Έξοδα Γραφείου’’.
Θεωρούμε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την άμεση κατάργηση του ενός εκ των δύο ορόφων που ενοικιάζει η Ένωσή μας, καθώς και διερεύνηση της δυνατότητας μετεγκατάστασης είτε σε χώρο της ΕΛ.ΑΣ. είτε σε χώρο που θα προκύψει σε συνεννόηση με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. (προσδοκώμενο όφελος περί της 40.000 ευρώ ετησίως).


  • Άμεση απόφαση για ορισμό ανώτατου πλαφόν σε ότι αφορά τον κωδικό ‘’εκδηλώσεις’’ που δεν θα ξεπερνά τις 40.000 ετησίως.
Στροφή και αναζήτηση εναλλακτικών μορφών εκδηλώσεων
πετυχαίνοντας τόσο την εξοικονόμηση όσο και την ποιοτική
αναβάθμιση (υπολογιζόμενη εξοικονόμηση 30.000 ευρώ ετησίως).


  • Μείωση και εξορθολογισμός της αμοιβής του νομικού συμβούλου.
Κρίνουμε απαραίτητη τη διενέργεια ετήσιου ανοιχτού διαγωνισμού με ετήσιο συμβόλαιο και δέσμευση παλαιών υποθέσεων. Μία διαδικασία που σύμφωνα με τις τιμές της σημερινής αγοράς και σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, εξοικονομεί περί τα 30.000 ευρώ ετησίως.


  • Επανεκτίμηση όλων των κινητών περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης,καθώς πλέον μιλάμε για τη Διεύθυνση Αθηνών με σκοπό την εξοικονόμηση από τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια, σέρβις, ανταλλακτικά καθώς και το εφάπαξ όφελος από τυχόν αξιοποίησή τους.


  • Διάλογος με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. προκειμένου να επέλθει μείωση της εισφοράς μας ως σωματείο, καθώς όπως είμαστε ήδη σε θέση να γνωρίζουμε είναι ένα ενδεχόμενο που συζητά και με άλλες Ενώσεις.


  • Επεξεργασία κανόνων απόλυτης διαφάνειας με σκοπό τον έλεγχο αλλά και την ανάκτηση της αξιοπιστίας των συναδέλφων.
Ανάρτηση όλων των οικονομικών κινήσεων (εσόδων-εξόδων) της Ένωσης ανά μήνα ή τουλάχιστον ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός του έτους.


  • Κρίσιμο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό φάνηκε από τη διαβούλευση με τους συναδέλφους να είναι η ενίσχυση του κωδικού που περιλαμβάνει τις οικονομικές ενισχύσεις.
Προκρίθηκε μάλιστα η άποψη να κινηθούμε σε μία κατεύθυνση που ουσιαστικά θα λειτουργεί ανταποδοτικά ως προς την εισφορά στο σωματείο. Π.χ. Πέρα από τη νομική κάλυψη του σωματείου θα μπορούσαν να διερευνηθούν οι δυνατότητες για τη λειτουργία ενός παιδικού σταθμού, μίας σύμβασης με παιδιάτρους και διάφορα άλλα που μπορούμε να επεξεργαστούμε από κοινού εφόσον κινηθείτε σε αυτή την κατεύθυνση.




Τα παραπάνω σε συνδυασμό με μία καμπάνια εγγραφής νέων μελών θα βάλουν τις βάσεις για ένα υγιές σωματείο ταγμένο στο καθήκον να εργάζεται ως θεματοφύλακας των κατακτήσεων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων.
Η Α.Π.ΑΣ.Α. δίνει την πίστωση χρόνου στο καινούριο Δ.Σ. και ευελπιστεί να κινηθεί προς την κατεύθυνση που περιγράφουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχουμε υποσχεθεί στα μέλη και τους φίλους της, στους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν πως θα αγωνιστούμε ώστε να γίνουν πράξη.



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΑΘΗΝΑ, 21/06/2013


*Οι παραπάνω προτάσεις μας δημοσιεύθυκαν για τον προυπολογισμό του έτους 2013



#www.apasa.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.