.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά στοιχεία για τα ΕΑΣ η Γεννηματά επικαλείται απόρρητο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά στοιχεία για τα ΕΑΣ η Γεννηματά επικαλείται απόρρητο


Την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φωτεινή Γεννηματά επισκέφτηκαν την 7/7/2014 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιώργος Βαρεμένος και Ελένη Αυλωνίτου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας να τους παραδώσει α. το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ ΑΒΕΕ που αναφέρεται στην Αιτολογική Έκθεση της με αριθμό 1106/139/22.1.2014 τροπολογίας, β. το σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ, γ. το σχέδιο που τελικά εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και δ. την μελέτη βιωσιμότητας στην οποία στηρίχθηκε η τροπολογία.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φωτεινή Γεννηματά επικαλέστηκε λόγους στρατιωτικού απορρήτου και δεν παρέδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα έγγραφα, παρά το γεγονός ότι έχει καταστήσει το περιεχόμενό τους γνωστό σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ).

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο του εργοστασίου της Μάνδρας και τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου της Ελευσίνας στο Λαύριο.

Η συνεχιζόμενη άρνηση της κ. Αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει πλήρως τη Βουλή για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σχετικά με τον Όμιλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), ο οποίος αποτελεί παραγωγικό σύνολο στρατηγικής σημασίας για την άμυνα της χώρας και την εφοδιαστική επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων, γεννά αναπάντητα ερωτήματα καίριας σημασίας : 


1. Ποια περιουσιακά στοιχεία των ΕΑΣ ΑΒΕΕ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο μετά την σχεδιαζόμενη διάσπαση της εταιρείας;

2. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της διάσπασης στην παραγωγική ικανότητα της εταιρείας;

3. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του κλεισίματος των εργοστασίων της Μάνδρας και της Ελευσίνας στους εργαζόμενους;

4. Ποιοι είναι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την παραγωγική δραστηριότητα των ΕΑΣ ΑΒΕΕ στο πεδίο της παραγωγής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και την σημαντική τεχνογνωσία της εταιρείας στο συγκεκριμένο αντικείμενο;

5. Εγγυάται η Κυβέρνηση την απασχόληση των εργαζομένων με βάση παραγωγικά κριτήρια και μακρυά από πρακτικές, που εγκαθίδρυσαν τις τελευταίες δεκαετίες τα κόμματα της σημερινής Κυβέρνησης στα ΕΑΣ ΑΒΕΕ, οδηγώντας τα στο σημερινό αδιέξοδο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι δεν συναινεί στο τυφλό κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και στην ατεκμηρίωτη αιφνίδια διακοπή παραγωγικών δραστηριοτήτων και δεν συμβιβάζεται με σχέδια και συμφωνίες που γίνονται εν αγνοία της Βουλής.


#onalert


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.