.

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και της

         Ε.Ε.Κ.Ε. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ
Η κυβέρνηση που καλλιεργεί την ανασφάλεια στους πολίτες για να την διαχειριστεί ως ειδικός στην ασφάλεια και να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, κατέθεσε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα και αύριο στη βουλή, ανατρέποντας ουσιαστικά την πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση του Δένδια για την Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι με την κατάθεση του πολυδιαφημισμένου νομοσχεδίου, είχαμε καταγγείλει την προχειρότητα κατάρτισής του, ότι θα διαλύσει τη συνοχή, τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, ότι καταρτίσθηκε και κατατέθηκε για επικοινωνιακούς λόγους και για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, ότι πρακτικά δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί και είχαμε ζητήσει να αποσυρθεί. Την ίδια περίπου θέση είχε εκφράσει και το σύνολο των εργαζομένων στην αστυνομία
Τέσσερις μήνες μετά, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Η τροπολογία που κατατέθηκε ανατρέπει ουσιαστικά την ανύπαρκτη «λογική και φιλοσοφία» του προηγούμενου νομοσχεδίου επαναφέροντας κατά κάποιο τρόπο την προηγούμενη οργανωτική της δομή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν χρειάζεται αναδιοργάνωση αλλά μεταρρύθμιση με αλλαγή προσανατολισμού και ρόλου.
Το θέμα της ασφάλειας είναι σοβαρό θέμα και δεν λύνεται με αποσπασματικές παρεμβάσεις και μπαλώματα, ούτε μπορεί να αλλάζει και να τροποποιείται με την αλλαγή του κάθε υπουργού και της κάθε κυβέρνησης. Πρέπει να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα αλλά και την αποδοχή αυτών που θα το εφαρμόσουν και της κοινωνίας που θα είναι ο αποδέκτης των υπηρεσιών. Γι’ αυτό επανακαταθέτουμε για άλλη μια φορά την πρότασή μας. «Η μεταρρύθμιση της αστυνομίας πρέπει να γίνει από μία διακομματική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ηγεσίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξειδικευμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικοί φορείς».
Κάτι τέτοιο δεν γίνεται ούτε τώρα, οι προωθούμενες διατάξεις δεν λύνουν κανένα από τα συσσωρευμένα και χρονίζοντα προβλήματα των αστυνομικών και μάλιστα κατατίθενται στο νομοσχέδιο που διαλύει τα ταμεία τους και κλέβει τις εισφορές τους.
Το λάθος και η προχειρότητα δεν λύνεται με άλλο λάθος. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο των διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και τη διάλυση των ταμείων τους. Καλούμε τους βουλευτές, που με προθυμία και «επιχειρηματολογία» ψήφισαν το νόμο του Δένδια και σήμερα είναι έτοιμοι με την ίδια προθυμία να ψηφίσουν τις τροπολογίες του νόμου Δένδια και της ληστείας των χρημάτων των αστυνομικών, έστω και την ύστατη στιγμή να αντιδράσουν και να καταψηφίσουν τις διατάξεις αυτές σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν τις αποσύρει.


Γραφείο Τύπου 05-8-2014





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.