.

Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή - Αποκάλυψη της Εφ.Συν. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή - Αποκάλυψη της Εφ.Συν.Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:


Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.

Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Γραμμή μέσω Ζούμπου

Πρόκειται για μηνύματα που στέλνει ένας στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη ονόματι Ζούμπος στον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο.

1. Σ’ ένα πρώτο μήνυμα, ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Κασιδιάρη στις 5.2.2013: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος». Ο αδελφός του Αρχηγού δηλαδή και γνωστός ποινικολόγος επισκέπτεται μαζί με τον κ. Μπαλτάκο τη Χρυσή Αυγή, προφανώς για να δουν τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο. Ο Κασιδιάρης ενημερώνεται αμέσως.

2. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα, το οποίο στέλνει ο Ζούμπος στον Κασιδιάρη στις 25.2.2013: «Με είπε [sic] Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του ‘πα είμαστε ενήμεροι!»

Εδώ πια αποκαλύπτονται όλα. Ο κ. Μπαλτάκος δίνει κανονική εντολή «να είναι όλοι παρόντες». Τους εξηγεί μάλιστα και πώς θα ψηφίσουν (με ανάταση των χεριών). Προφανώς ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει και σε μεγάλη υπόληψη τους συμμάχους του.

Τα δύο άρθρα (62 και 83) είναι εκείνα που είχε προσθέσει στο νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και έδιναν σε Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είχε ξεσηκωθεί τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και παρά το γεγονός ότι ο κ. Ρουπακιώτης φρόντισε να τροποποιήσει τα επίμαχα άρθρα, με την πρόβλεψη ότι από την αναψηλάφηση εξαιρούνται υποθέσεις που δεν υπάρχει έγκριση καταστατικού (φωτογραφική διάταξη για υποθέσεις όπως η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»), ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Αν. Νεράτζης δεν δέχτηκε τίποτα: «Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν αίρουν την κάθετη διαφωνία μας». Τελικά, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η πρόταση Ρουπακιώτη καταψηφίστηκε!

Ελα παπούλη μου…

Οσο για την «τροπολογία των 85», πρόκειται βέβαια για τη γνωστή πρωτοβουλία 85 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζητούσαν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο Ελληνες το γένος. Η τροπολογία αυτή, που καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και το ΠΑΣΟΚ, κατ’ αρχάς αποσύρθηκε για «τεχνικούς λόγους», αλλά η Χρυσή Αυγή είχε εξαρχής θέσει τους βουλευτές της υπό τις διαταγές του Μπαλτάκου. Το μήνυμα αυτό εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή να λειτουργεί ως παρακολούθημα του πρωθυπουργικού γραφείου, και μάλιστα με εντολές από απόσταση, αν ληφθεί υπόψη ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε την άνεση να διατάζει και μέσω ενός απλού συνεργάτη στο γραφείο της Χρυσής Αυγής.

3. Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17.5.2013: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο».

Αλλά για ποιο λόγο έδινε συγχαρητήρια στον Ηλιόπουλο εκείνη τη μέρα ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης; Ηταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες που είχε εκστομίσει ο Ηλιόπουλος από το βήμα της Βουλής. Με τις ύβρεις και τις χυδαιότητες που δεν σταματούσαν από την πλευρά του χρυσαυγίτη, αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με τον φρούραρχο της Βουλής. Τελικά, η κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα, με απειλές και ύβρεις προς όλους.

«Εύγε» στο χουλιγκανισμό

Ολα αυτά ενθουσίασαν τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης! Το τρίτο δηλαδή μήνυμα εμφανίζει τον κ. Μπαλτάκο να ενθαρρύνει την επίδειξη φραστικής βίας και χυδαιολογίας από τους βουλευτές της οργάνωσης. Ετσι, μαθαίνουμε ότι οι αθλιότητες των χρυσαυγιτών, ακόμα και μέσα στην αίθουσα της Βουλής και μάλιστα την ώρα των συνεδριάσεων, δεν υπήρξαν καθόλου τυχαία ξεσπάσματα άξεστων ναζιστών. Είχαν κρυφό υποκινητή το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο, μέσα από τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, επιδίωκε να επιβεβαιώσει τη δική του θεωρία των «δύο άκρων», χαϊδεύοντας συστηματικά τα ανακλαστικά της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα πάντα ήξερε ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία Φύσσα

Ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος" αποκαλύπτει ΄ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα ήταν χρυσαυγίτες, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον Γιάννη Λαγό.

Το περιεχόμενο των κλήσεων που αποκαλύπτεται "καίει" την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, τους βουλευτές της και τα μέλη του τάγματος εφόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την ώρα που ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας αναγνωρίζεται από μέλος της Χρυσής Αυγής στην καφετέρια όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα μεταξύ μελών της Χ.Α., ακολουθώντας την ιεραρχία. Σιγή ασυρμάτου επικρατεί την ώρα της δολοφονίας και λίγο αργότερα, ενημερώνεται σχετικά από τον Γ. Λαγό ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δύο λεπτά πριν είχε στείλει μήνυμα στον βουλευτή Πειραιά και προφυλακισμένο σήμερα Λαγό. Η συνομιλία τους διαρκεί 45 δευτερόλεπτα, αρκετά για να ακούσει ο αρχηγός της Χ.Α. τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Ολόκληρη η σειρά των κλήσεων είναι αποκαλυπτική για όσα συνέβησαν τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, αποδεικνύοντας ότι περισσότερα από 25 άτομα "κινητοποιήθηκαν" πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.