.

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Απόδοση ευθυνών για επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Απόδοση ευθυνών για επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
           


ΘΕΜΑ: Απόδοση ευθυνών για επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»


Την Τρίτη 16/09 η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει εκδήλωση εγκαινίων της νέας χειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στην οποία μάλιστα είχε δοθεί ιδιαίτερη επικοινωνιακή βαρύτητα καθώς αναμενόταν η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με τη συμπαράσταση και άλλων φορέων αλλά και πολιτών, οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του νοσοκομείου καταγγέλλοντας την υποκρισία της κυβέρνησης να εγκαινιάζει νέες σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες τη στιγμή που υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού απαραίτητου για να τις στελεχώσει. Σύμφωνα με τις θέσεις τους, οι ήδη υφιστάμενες αίθουσες υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού ενώ η προοπτική της πλήρωσης των κενών θέσεων νοσηλευτών με συμβασιούχους με επτάμηνη σύμβαση (voucher) ή επαναφορά των ελάχιστων αποσπασμένων δίνει προσωρινή μόνο λύση στο πρόβλημα. Εκτός αυτού, οι εργαζόμενοι διαδήλωναν και κατά της προωθούμενης από την κυβέρνηση θεσμοθέτησης των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων που θα εκμεταλλεύονται τις νέες αίθουσες και έτσι θα αποκλείεται μεγάλη μερίδα πολιτών από τα οφέλη τους μιας και η προτεραιότητα εισαγωγής θα κρίνεται σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του ασθενούς και όχι με την πάθησή του.
Στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που διαδήλωναν για δωρεάν και αναβαθμισμένες παροχές υγείας για όλους τους πολίτες αντιτάχθηκε ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ που παρατάχθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου αποκλείοντας την πρόσβαση των διαδηλωτών στο χώρο των εγκαινίων. Όταν το σωματείο και οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς το σημείο των εγκαινίων, δέχτηκαν την αναίτια επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με κάταγμα στο μετατάρσιο στην ορθοπεδική κλινική του Ευαγγελισμού, ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν κάκωση στο γόνατο και θλάση στον ώμο αντίστοιχα. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ηλίας Σιώρας, αφού κατάφερε να βρεθεί έξω από τον χώρο των εγκαινίων κατήγγειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη την παρουσία δυνάμεων καταστολής μέσα στο νοσοκομείο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιδίωξαν να έρθουν σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο και να ζητήσουν ευθύνες για την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στο χώρο του νοσοκομείου και την επίθεση τους εναντίον των διαδηλωτών αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Είναι στην πρόθεσή του Υπουργού να διενεργήσει έρευνα για απόδοση ευθυνών σχετικά με την παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ στο χώρο του νοσοκομείου και την βίαιη επέμβασή τους με την παρεμπόδιση των εργαζόμενων να παραβρεθούν στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας και την αναίτια πρόκληση σωματικών βλαβών σε τρεις εκπροσώπους των εργαζομένων;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μάνια Παπαδημητρίου0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.