.

Αξιόποινα τα δικαιώματα στην Ιερισσό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιόποινα τα δικαιώματα στην ΙερισσόΟκτώ από τους ανθρώπους που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, οδηγούνται στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Ως ύποπτοι -λοιπόν- για την... αξιόποινη πράξη της διατήρησης ενός υγιούς φυσικού περιβάλλοντος για τις οικογένειές τους.

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν ανωμοτί στην Ασφάλεια Πολυγύρου, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οκτώ κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής, στο πλαίσιο δικογραφίας για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Οι κάτοικοι αυτοί, είναι μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έδωσαν αγώνα για να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις της εξόρυξης.
Η υπόθεση αφορά τον αποκλεισμό των εισόδων της Ιερισσού, κατά τον περυσινό Απρίλιο, όταν αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες στο χωριό για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» της εμπρηστικής επίθεσης, η οποία είχε προηγηθεί -λίγους μήνες νωρίτερα- στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Οι οκτώ κληθέντες ήδη πήραν προθεσμίες για να καταθέσουν το επόμενο διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, «παρεμπόδισαν την κυκλοφορία, στήνοντας οδοφράγματα (μπλόκα), χρησιμοποιώντας αναχώματα, ταμπέλες, εμπόδια, πανό, λάστιχα και τα σώματά τους».
Σε ό,τι αφορά τις δύο μεγάλες δικογραφίες που χειρίστηκαν τους τελευταίους μήνες οι ανακριτικές αρχές Χαλκιδικής -η πρώτη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών και η δεύτερη για μία σειρά από επεισόδια που ακολούθησαν, συνδεόμενα με τον εμπρησμό- έχει περατωθεί το στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των εμπλεκόμενων προσώπων. Ο αριθμός τους ξεπερνάει συνολικά τα 50 άτομα και είναι όλοι μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.