.

Ερώτηση στη Βουλή για το Λιμεναρχείο Αγ.Νικολάου - Ο Καλλικράτης και οι ελλείψεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή για το Λιμεναρχείο Αγ.Νικολάου - Ο Καλλικράτης και οι ελλείψεις


Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη σχετικά με την έλλειψη επιχειρησιακών μέσων και την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου."Σύμφωνα με την νέα σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε με το Π.Δ 103 (ΦΕΚ Α΄170/28-08-14), αν και οι οργανικές θέσεις του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου μειώνονται από 34 σε 25, αυτή τη στιγμή υπηρετούν ενεργά μόλις 15, με συνθήκες εξαντλητικής υπερεργασίας και με αρνητικές συνέπειες τόσο στο επίπεδο της αποτελεσματικής αστυνόμευσης όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.


Ταυτόχρονα το προσωπικό εξαντλείται σωματικά και ψυχικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του αλλά και το ηθικό του.
Το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου καλύπτει από πλευράς αστυνόμευσης μία χερσαία ζώνη Λιμένα μήκους 7,5 χλμ. με πληθώρα καταστημάτων εστίασης, ακτογραμμή μήκους 115 χλμ. με μεγάλη τουριστική κίνηση, ένα τουριστικό λιμάνι με διαρκώς αυξανόμενη κίνηση σε κρουαζιερόπλοια και ιδιαίτερες ανάγκες ασφαλείας, 4 αλιευτικά καταφύγια, τη μεγαλύτερη μαρίνα στην Κρήτη, 3 παγκοσμίου φήμης παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς, δηλαδή τη Λίμνη Αγίου Νικολάου, τη Σπιναλόγκα και την Ελούντα, που αποτελούν τον οικονομικό πυρήνα της πόλης, με πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που χρήζουν αστυνόμευσης.
Ταυτόχρονα η δίωξη της αυξημένης παράνομης αλιείας στον κόλπο του Μεραμβέλου γίνεται πλέον με δυσκολία λόγω και έλλειψης προσωπικού αλλά και περιπολικού σκάφους ενώ τα τζιπ είναι πεπαλαιωμένα και συντηρούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία και με χορηγίες ιδιωτών. Εκτός των παραπάνω το Λιμεναρχείο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών για διάφορες υποθέσεις, όπως ο Οίκος Ναύτου για την εξυπηρέτηση των ναυτικών, με συνέπεια ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό. 
Επειδή το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή ολόκληρου του Μεραμβέλου. Επειδή η υποστελέχωση του έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης ασφάλειας, της εξυπηρέτησης του πληθυσμού αλλά και της υγείας του προσωπικού.
Επειδή η έλλειψη επιχειρησιακών μέσων δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την αποστολή του
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε και πώς προτίθεται να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στην αποστολή του;
Προτίθεται να ενισχύσει τα επιχειρησιακά του μέσα με περιπολικό σκάφος που είναι αναγκαίο για την αστυνόμευση της εκτεταμένης παράκτιας ζώνης;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.