.

''Τι χώρα είναι αυτή που πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

''Τι χώρα είναι αυτή που πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;''


Γερμανός φοιτητής erasmus ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στα Εξάρχεια, την ώρα που στεκόταν μόνος και με τα χέρια ψηλά, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι είναι άοπλος. Όργιο αυθαιρεσίας και καταστολής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων, αλλά και μετά τη λήξη τους.



Ολόκληρη η καταγγελία:

"Με έδειρε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Στεκόμουν στο δρόμο, κοντά στη διαδήλωση. Δεν είχα όπλα, το πρόσωπό μου ήταν ακάλυπτο, απλά στεκόμουν μόνος σε μια γώνια, έχοντας σηκωμένα τα χέρια μου για να φαίνεται ότι είμαι άοπλος. Με έριξαν στο έδαφος βαρώντας με τα γκλομπ. Δεν είχα κάνει τίποτα, δεν είχα πει τίποτα. Ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος, ουρλιάζοντας, ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί ερχόντουσαν να με βαρέσουν. Αυτήν την στιγμή κρύβομαι στο σπίτι κάποιων πολύ ευγενικών Ελλήνων. Τι χώρα είναι αυτή που πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;;;"



Η αυθεντική καταγγελία:

Got beaten up by GREEK POLICE. Stood in a street close to a demonstration. Had no weapons, my face was uncovered, I was just standing alone in a corner raising my hands to show I am unarmed. They just beat me down with sticks. I did not do anything, I said nothing. When I was lying on the ground screaming even more policemen came to beat me. Hiding at the place of some very nice greek people now. What kind of country is this where you have to be scared of the police???

Πηγή της καταγγελίας το facebook του Ni Ls

Η παραπάνω υπόθεση, μία μόνο από το όργιο αυθαιρεσίας και καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας στην επέτειο της εξέγερσης του ΠΟλυτεχνείου. Θυμίζουμε ότι την ίδια ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας δήλωνε «σε ότι έχει να κάνει με το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων έχω να δηλώσω ότι από την πλευρά μας πράξαμε τα δέοντα. Θέλω να ελπίζω ότι οι παρασπονδίες ήταν πάρα πολύ μικρές και λίγες σε σχέση με την γενική εικόνα που είναι πολύ καλή» (χωρίς σχόλιο). 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.