.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια για την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια για την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου




Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ
Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια: «σε ότι έχει να κάνει με το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων έχω να δηλώσω ότι από την πλευρά μας πράξαμε τα δέοντα. Θέλω να ελπίζω ότι οι παρασπονδίες ήταν πάρα πολύ μικρές και λίγες σε σχέση με την γενική εικόνα που είναι πολύ καλή»

Τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν τις εκδηλώσεις μνήμης της αιματοβαμμένης εξέγερσης του πολυτεχνείου, ήταν ένα καλά οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο, για να τρομοκρατήσει τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν σ’ αυτές, να καλλιεργήσει την ανασφάλεια, να αποτρέψει τη μαζικότητά τους και να φανεί ως ο εγγυητής του «νόμου και της τάξης». Η μαζική παρουσία όμως του κόσμου στις διαδηλώσεις και η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση.
Την άγρια και αναίτια καταστολή, την αυθαιρεσία και την καταπάτηση των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, η κυβέρνηση τα θεωρεί ως «δέοντα». Οι τραυματισμοί μαθητών, φοιτητών, δημοσιογράφων και πολιτών που διαδήλωναν ή βρίσκονταν τυχαία κοντά σε δυνάμεις καταστολής, οι έφοδοι σε σπίτια και το κτύπημα των ενοίκων τους, ο άγριος ξυλοδαρμός πολιτών που θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνος για τη ζωή τους, όπως και οι χυδαίες και απειλητικές λεκτικές συμπεριφορές αστυνομικών σε πολίτες, είναι «μικρές παρασπονδίες». Όλα αυτά, μαζί με την εικόνα των στρατοκρατούμενων πόλεων, για την κυβέρνηση είναι «μια πολύ καλή εικόνα».
Όσο παραμένει η κυβέρνηση αυτή, η αστυνομία, αντί να είναι στο πλευρό του πολίτη και της κοινωνίας, προστατεύοντας τα δικαιώματά τους και προσφέροντας ουσιαστική ασφάλεια, θα χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα, για να καταστέλλει τις κινητοποιήσεις του λαού, που αντιστέκεται σ’ αυτή την άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική και διεκδικεί κοινωνική δικαιοσύνη, ζωή και αξιοπρέπεια.


Το Γραφείο Τύπου 18/11/2014


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.