.

Πώς η ΕΚΑΜ έπιασε το μανιακό του Μικρολίμανου - Όλες οι λεπτομέρειες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πώς η ΕΚΑΜ έπιασε το μανιακό του Μικρολίμανου - Όλες οι λεπτομέρειες

Πώς η ΕΚΑΜ έπιασε το μανιακό του Μικρολίμανου - Όλες οι λεπτομέρειες 
Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι "έπεσε η αυλαία" στην υπόθεση του Αλβανού κακοποιού, που σκόρπισε τον τρόμο τα ξημερώματα τού Σαββάτου, στο Μικρολίμανο, σε μία "τέλεια" επιχείρηση ΕΚΑΜ και Ασφάλειας. Τα στελέχη της ασφάλειας είχαν από νωρίς επαληθεύσει την πληροφορία, που έλεγε ότι ο 31χρονος έχει βρει κρησφύγετο σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Λαύρας, στου Γουδή. Έπιασαν συγκεκριμένες θέσεις γύρω από την πολυκατοικία, ώστε να έχουν οπτική επαφή με το κτίριο και την έξοδό του, αλλά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ έφθασαν στο σημείο και ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους για τη διάταξη του χώρου. Οι επικεφαλής αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση εκρηκτικών, καθώς η εξώπορτα του διαμερίσματος ήταν μία παλιά ξύλινη και δεν κρίθηκε απαραίτητο.

Εισέβαλαν στο υπόγειο διαμέρισμα με τη χρήση Ram, του σιδερένιου κυλίνδρου με τις λαβές δηλαδή, που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις αστυνομίας παγκοσμίως ως πολιορκητικό κροιό. Μόλις ο ΕΚΑΜίτης άνοιξε δίοδο, οι συνάδελφοί του ακολούθησαν με την προστασία της μεγάλης σιδερένιας ασπίδας.

Εκείνη την ώρα ο 31χρονος καθόταν στον καναπέ του διαμερίσματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ που δεν πρόλαβε καν να σηκωθεί από τον καναπέ.Τρόμαξε στη θέα των πάνοπλων αστυνομικών της ειδικής μονάδας και δεν επιχείρησε να τους ξεφύγει.

Μαζί του στο διαμέρισμα ήταν ακόμα ένας άνδρας, που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν είναι ο συνεργός του στις δύο υποθέσεις, κάποιος από τους συγκατοίκους του στο ξενοδοχείο του Μικρολίμανου ή κάποιος που απλά του προσέφερε κρησφύγετο.

Αυτός δεν ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 31χρονο, αλλά μόλις άκουσε την πόρτα να σπάει και τις αποφασιστικές φωνές που έλεγαν "αστυνομία-ακίνητοι", προσπάθησε να ξεφύγει από την πόρτα του μπαλκονιού, που οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Εκεί, όμως, υπήρχε δεύτερη ομάδα της ΕΚΑΜ, που είχε καλύψει την έξοδο, και έπεσε επάνω της. Μέσα σε δευτερόλεπτα και εκείνος ήταν δεσμευμένος με χειροπέδες στο πάτωμα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, εάν στο διαμέρισμα ή κάπου αλλού βρέθηκαν τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει ο μανιακός στις επιθέσεις του. Το σίγουρο είναι ότι δεν τα είχε σε κοινή θέα και σε σημείο, που να προλάβει να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση εισβολής των αστυνομικών, οι οποίοι φαίνεται ότι θεωρούσε απίθανο ότι θα καταφέρουν να βρουν τα ίχνη του, αλλά έπεσε έξω.

Η επιχείρηση χαρακτηρίζεται τέλεια, λόγω του αποτελέσματος. Ο επικίνδυνος κακοποιός συνεήφθη, μαζί και ένα δεύτερο άτομο, του οποίου η εμπλοκή είναι άγνωστη προς το παρόν, ενώ κανένας δεν έπαθε το παραμικρό.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.