.

Δελτίο Τύπου του Δημήτρη Τσουκαλά για τη Τροπολογία για τον Επανακαθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του Δημήτρη Τσουκαλά για τη Τροπολογία για τον Επανακαθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ


 
Αθήνα, 13-11-2014

  Δελτίο Τύπου
του Δημήτρη Τσουκαλά Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

  «Τροπολογία για τον Επανακαθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ»


Με την κατατεθείσα υπ’ αριθ. 1978/130/10-11-2014 Τροπολογία, για τον Επανακαθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση της Ολομελείας και της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων.
Η τροπολογία προβλέπει τη μερική αποκατάσταση μισθών και συντάξεων κατά 50%, καθώς και την απόδοση του 50% των αναδρομικών σε βάθος 3ετίας, που μεταφράζεται σε 36 μηνιαίες δόσεις. Η Κυβέρνηση αντί να πειθαρχήσει στην απόφαση του ΣτΕ την εφαρμόζει κατά το ήμισυ, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντί να απολογείται για το τσεκούρωμα της απόφασης του ΣτΕ, παρουσιάζει ψηφοθηρικά την τροπολογία σαν παραχώρηση προς τους ενστόλους, σαν προεκλογικό ρουσφέτι, σαν οιονεί υποχρέωση των ενστόλων να την ψηφίζουν και να την δοξάζουν.
Οι ένστολοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι δεν είναι λάφυρο, είναι αυτόνομες προσωπικότητες που δεν άγονται και φέρονται από κανένα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτή η πολιτική περιφρόνησης αποφάσεων Ανωτάτου Δικαστηρίου, διακρίσεων και εκβιασμών είναι άθλια και απαράδεκτη, δεν θα γίνει αποδεκτή και θα καταδικαστεί από τον λαό.

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.