.

Γενική πανεργατική απεργία ενάντια στην λιτότητα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γενική πανεργατική απεργία ενάντια στην λιτότητα



Με μαζική συμμετοχή φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών, άρχισαν οι κινητοποιήσεις  στο πλαίσιο της 24ώρης πανεργατικής απεργίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».
Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλώντας σε όλους τους γιατρούς σε αποχή από τα καθήκοντά τους. Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ κι έτσι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετέχουν στην απεργία.
Στο πλευρά των εργαζομένων οι έμποροι
Τη συμμετοχή των εμπόρων στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014 επιβεβαίωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΕΕ σημειώνει πως είναι πλέον κοινή διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Αναφερόμενη στη «ζοφερή» πραγματικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σημειώνει τα εξής: «Τα λουκέτα αυξάνονται, ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ αυξάνονται επικίνδυνα, η υπερφορολόγηση πλήττει το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται, η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται, το παρεμπόριο διογκώνεται».
Η ΕΣΕΕ σημειώνει πως επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της απέναντι στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης και στη βάση αυτή προαναγγέλλει πως στις 27 Νοεμβρίου οι έμποροι θα συστρατευτούν με τους χιλιάδες εργαζομένους διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 11.00 έως τις 14.00, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην πορεία της γενικής απεργίας. Θα υπάρχει απεργιακή κάλυψη. 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία των ναυτικών, η οποία ξεκινά στη μία τα ξημερώματα και λήγει τα μεσάνυχτα, αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Με ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί «κάθε συνάδελφο,που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία», και αναφέρει ότι απαιτεί την «κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των ελλήνων ναυτικών».
Ζητάει επίσης την επανεξέταση των διατάξεων και των αποφάσεων του υπουργείου με τις οποίες μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας- Ιταλίας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των ναυτικών.
Επίσης, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων ναυτικών από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων που υπέστησαν την τελευταία διετία, επαναφορά του Οίκου Ναύτου, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολών.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην γενική απεργία της Πέμπτης τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου -όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους- να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Ωστόσο, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. 
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας ώς τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα ώς τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Στην Αθήνα δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις πτήσεις, αφού 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

#tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.