.

«Samaras game» στις πλάτες Σ.Α. και Ε.Δ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

«Samaras game» στις πλάτες Σ.Α. και Ε.Δ.


Το αποτέλεσμα της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα με τους προέδρους των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και των τριών πρώην αστυνομικών και νυν βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε εκείνους που διατηρούσαν από την αρχή τις επιφυλάξεις τους για τη χρησιμότητα μιας τέτοιας συνάντησης από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ξεκόψει από τη Θεσσαλονίκη ότι δεν πρόκειται να δοθούν όλα τα λεφτά.

Οι δικαστές το είχαν πάρει το μήνυμα και δεν χαρίστηκαν σε κανέναν. «Κυβέρνηση απολυταρχικού κράτους» χαρακτήρισε την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου όχι κάποιος αγανακτισμένος αντιμνημονιακός πολίτης αλλά η ίδια η πρόεδρος της μεγαλύτερης Δικαστικής Ένωσης της χώρας», έλεγαν οι δημοσιογράφοι, ακούγοντας τον «πυρακτωμένο λόγο, ασυνήθιστο για εν ενεργεία δικαστικό λειτουργό», δηλαδή την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου να ομιλεί για την «συνεχιζόμενη απαξία του θεσμικού ρόλου του δικαστή» αλλά και για προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης.
Κατά τη διάρκεια πανδικαστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών την περασμένη Πέμπτη, η κυρία Θάνου κάλεσε μάλιστα σε έντονο ύφος την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις περικοπές των αποδοχών τους καθώς και την καθιέρωση του αφορολόγητου του 25% των αποδοχών τους».
Δεν είναι τυχαία δε αυτή η τοποθέτηση αφού μιλώντας μια ημέρα αργότερα στη Βούλα ενώπιον αστυνομικού ακροατηρίου επανέλαβε περίπου τα ίδια, προτρέποντας τους αστυνομικούς να προσφύγουν στη δικαιοσύνη από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012. Σε αυτή την περίπτωση ο κάθε ενάγων θα μπορεί να κατασχέσει ακόμη και περιουσία του δημοσίου και αυτό μπορεί να γίνει με πρωτόδικη απόφαση, δεδομένο ότι το ποσό διεκδίκησης είναι χαμηλό και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση άπαυτης, είπε επίσης.
Αλλά και στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε τότε από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών όλων των ενστόλων, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι αν πετύχει το «πείραμα» και αποδεχτούν τώρα οι ένστολοι τη μερική αποκατάσταση, δηλαδή την μερική και όχι εν όλω συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε αλίμονο σ’ αυτούς και πολύ περισσότερο στον απλό εργαζόμενο, αυτόν που δεν ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους.
Με όσα ανακοίνωσε επομένως σήμερα ο Χρ. Σταϊκούρας κατέδειξε τη συνέπειά του έναντι του πρωθυπουργού και των τροϊκανών, οι οποίοι συνεχίζουν να βλέπουν στεγνά λογιστικά τις ζωές των ανθρώπων. Εγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τη δικαιοσύνη, τις αποφάσεις του ΣτΕ και τα αιτήματα των συνδικαλιστών. Ετσι τους άφησε, εκτεθειμένους στα μέλη τους, ιδίως σε εκείνα που απαιτούσαν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ως τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η κυβέρνηση.
Εν ολίγοις, ο Αντ. Σαμαράς κατάφερε να κάμψει τις αντιδράσεις των ενστόλων πριν φουντώσει το κοινό μέτωπο που επιχείρησαν να στήσουν μαζί με τους στρατιωτικούς. Τους παρουσίασε ως τελική λύση τη μεσοβέζικη λύση της σταδιακής αποκατάστασης των μισθών που ελάμβαναν το 2012 και τους έστειλε στους δικηγόρους να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα όταν και όποτε…
Αυτή είναι η μια πλευρά του φεγγαριού. Η άλλη η σκοτεινή, θέλει λίγο καιρό ακόμα ώσπου να αποκαλυφθεί. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση με την τακτική της δεν κερδίζει …ψηφαλάκια. Συνεχίζει να παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι …στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό! Και αυτή τη φορά θα τον ξουρίσουν μάλλον ΣΥΡΙΖΑ! Οσο κι αν σκούζουν κασιδιάρηδες και μπαλτάκοι χέρι - χέρι με τον …άλλο φίλο τους.

#newsbomb.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.