.

Υποταγμένοι συνδικαλιστές, σε υποταγμένους πολιτικούς και πολιτικές. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Υποταγμένοι συνδικαλιστές, σε υποταγμένους πολιτικούς και πολιτικές.



Η Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διέπραξε την μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα και στα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων στα Σ.Α και στις Ε.ΔΣτην πολιτική της δύση, η συγκυβέρνηση χρησιμοποίησε τη συνδικαλιστική παράταξη (ΔΑΚΥΠΣ) του Π.Σ πού ανήκει στο Χώρο της, για να αποφασίσει ότι το κλέψιμο του ιδρώτα των συναδέλφων του Π.Σ από τις πολιτικές της, πρέπει να καλυφθεί από τους συναδέλφους του Π.Σ. με αύξηση της εισφοράς και μείωση της απόδοσης, επιλέγοντας μία από της δύο εκβιαστικές λύσεις (το Ελλειμματικό ΕΤΕΑ ή το Επαγγελματικό Ταμείο Ν.Π.Ι.Δ.), οι οποίες επιβάλλονται με το άρθρο 220 του Ν.4281/2014.

Ενώ η Ομοσπονδία των Αστυνομικών ΠΟΑΣΥ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν πήρε απόφαση για το εάν πρέπει το ΤΕΑΠΑΣΑ να μετατραπεί σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ή να ενταχθεί στο ελλειμματικό ΕΤΕΑ και ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη την κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 καθώς και εξαμηνιαία παράταση (Ιούνιος 2015), όπως επέτυχαν άλλοι κλάδοι εργαζομένων και να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού πυλώνα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΠΟΕΥΠΣ πού ανήκουν στη ΔΑΚΥΠΣ ή σε δήθεν Ανεξάρτητους, αποφάσισαν με ισχνή πλειοψηφία στο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ, που έγινε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, την μετατροπή των τομέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας σε επαγγελματικά ταμεία, γνωρίζοντας ότι η δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) Ν.Π.Ι.Δ. με τα πρώτα στοιχεία των αναλογιστικών μελετών δείχνουν ότι, και σε αυτή την περίπτωση, οι περικοπές είναι μεγάλες, φθάνοντας ακόμη και το 30%.

Αντί να εναντιωθούν στις δύο προτεινόμενες λύσεις και να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού πυλώνα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Π.Δ.Δ. έγιναν λάτρεις φορέα Ιδιωτικού δικαίου όπως το Επαγγελματικό Ταμείο.

Τώρα απομένει από τους εγκέφαλους της κίνησης υπέρ αυτού του Επαγγελματικού Ταμείου Ν.Π.Ι.Δ. (συνδικαλιστές της ΔΑΚΥΠΣ και τους δήθεν Ανεξάρτητους) να κάνουν έκτακτο συνέδριο και να αποφασίσουν την Ιδιωτικοποίηση του Π.Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι απαραίτητο και έντιμο οι συνάδελφοι της ΔΑΚΥΠΣ που ψηφίσανε την λύση επαγγελματικό ταμείο και περισσότερο οι ηγήτορες μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΥΠΣ που πρόσκεινται σε αυτή την παράταξη, να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

1ον- Όταν έγινε η μεγάλη κλοπή των Ασφαλιστικών μας ταμείων, γιατί δεν συγκάλεσαν έκτακτο Συνέδριο για να αποφασίσει κινηματικά και δικαστικά στην κλοπή του αιώνα από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης.

Μήπως η κλοπή ήταν γαλαζοπράσινου χρώματος που εκπροσωπούν, και για αυτούς δεν είναι κλοπή;;;;;;;;;


2ον- Γιατί στις εκβιαστικές λύσεις της συγκυβέρνησης, Ελλειμματικό ΕΤΕΑ ή Επαγγελματικό Ταμείο, δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους χιλιάδες συναδέλφους (εν ενεργεία και απόστρατους), ώστε να πραγματοποιήσουν εκλογές με επιστολική ψήφο και να μην αποφασίσουν οι ογδόντα (80), αλλά οι χιλιάδες συνάδελφοι ε.ε και ε.α;

Ως πότε οι ελάχιστοι ποσοτικά και υποταγμένοι ποιοτικά, θα αποφασίζουν για την τύχη του Ασφάλισης πού αφορά Χιλιάδες συναδέλφους στο Π.Σ και άλλους τόσους γενικότερα στην ΕΛ.ΑΣ και το Λ.Σ και στις Ε.Δ;

Θέλει πολύ θράσος!!!!!!!!!!!!!!


3ον- Γιατί δεν έχουν την αίσθηση της πολιτικής, κοινωνικής και συνδικαλιστικής αξίας;


4ον- Γιατί εγκληματήσαν εις βάρος χιλιάδων συναδέλφων για να γίνεται αρεστοί στους κομματικού σας καθοδηγητές;



Τώρα μπορείτε συνάδελφοι της υποτέλειας, αν έχετε συναίσθηση του εγκλήματος πού διαπράξατε, τουλάχιστον τα μέλη του Δ.Σ που ανήκουν σε εσάς, να παραιτηθούν !!!!!!!!!!!!

Έχετε απολέσει κάθε έννοια του Αδέσμευτου και ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού κινήματος.

Είστε οι εκφραστές της υποταγής του σ.κ. στις δυνάμεις κατοχής, και βάζετε χείρα βοηθείας στην διάλυσή του.



Τάσος Μανιάτης
Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Π.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.