.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της Π. Ο. ΑΣ.Υ.- Οι Αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της Π. Ο. ΑΣ.Υ.- Οι Αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Την Δευτέρα 19-01-2015, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτρης ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, επικεφαλής της Ε.Ε.Κ.Ε. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, καθώς και ο Τάσος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, συναντήθηκαν με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Το προεδρείο της ομοσπονδίας των Αστυνομικών, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μέχρι σήμερα απαξιωτική στάση των κυβερνήσεων απέναντι στους Αστυνομικούς και τα προβλήματά τους και κατέθεσαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσε ότι θέση του κόμματος που έχει εκφραστεί στη Βουλή, είναι η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων. Η θέση του κόμματος για το ΤΕΑΠΑΣΑ είναι η κατάργηση του άρθρου 220, που είχε διατυπωθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Γι αυτό το θέμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, ζητώντας την αναστολή του νόμου κατά 6 μήνες ώστε να αντιμετωπιστεί σε νέα βάση από την κυβέρνηση της αριστεράς.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στην ΕΛ.ΑΣ. θα είναι αποτέλεσμα ευρύτατου διαλόγου και συναίνεσης με τα κόμματα, με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και κοινωνικών φορέων, διασφαλίζοντας τη συναίνεση αυτών που θα τις εφαρμόσουν όπως και της κοινωνίας.
Το κείμενο-διαβούλευση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες των αλλαγών που θα γίνουν και έχουν στόχο την αναβάθμιση λειτουργίας του Σώματος, τον προσανατολισμό του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και όχι στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Θα κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, θα βελτιωθεί η καθημερινότητά του και τέλος θα απεγκλωβισθεί συνολικά η λειτουργία του Σώματος και των αστυνομικών από κομματικές εξαρτήσεις.
Τέλος, ζητήθηκε από τους Αστυνομικούς να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι μόνο δεν θα τους αφοπλίσει, αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά, διασφαλίζοντάς τους από τους κινδύνους που διατρέχουν. Τα περί αφοπλισμού της Αστυνομίας είναι μία προπαγανδιστική τακτική της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τόσο τους Αστυνομικούς, όσο και την κοινωνία. Η κυβέρνηση «ρίχνει τη μπάλα έξω από το γήπεδο» για να μην απολογηθεί για τη ληστρική επιδρομή σε βάρος των αποδοχών του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και την απαξίωση των Υπηρεσιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.