.

Το χαρτί της τρομοκρατίας παίζει ξανά η κυβέρνηση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Το χαρτί της τρομοκρατίας παίζει ξανά η κυβέρνηση

Στις 5-10-2014, με αφορμή διάφορα συμβάντα αστυνομικοπολιτικού ενδιαφέροντος, σημειώναμε:
«Ένα βρώμικο παιγνίδι εις βάρος της αστυνομίας και της κοινωνίας επαναλαμβάνεται τους τελευταίους μήνες με πρωταγωνιστές τον υπουργό Δημόσιας Τάξης από την μια και αρκετούς πρόθυμους δημοσιογράφους από την άλλη.
Ο νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας, ακολουθεί πιστά την τακτική πολλών προκατόχων του εις τρόπον ώστε από τους πρώτους κιόλας μήνες να επιβεβαιώνει την προφητική δήλωση ενός «αντισυστημικού» πρώην συναδέλφου του, του Χρήστου Παπουτσή.
 Το 2011 ο Παπουτσής, δήλωνε στη Βουλή, χωρίς να μπει κάποιος στον κόπο να τον ρωτήσει τι εννοούσε:
 «Η κυβέρνηση δεν παίζει με την τρομοκρατία, δεν κάνει δημόσιες σχέσεις ούτε πολιτική καριέρα. Απαιτείται από όλους ο μέγιστος βαθμός υπευθυνότητας».
 Να ήξεραν άραγε οι δημοσιογράφοι που είχαν λερωμένη τη φωλιά τους και γι’ αυτό την κατάπιαν αμάσητη εκείνη τη δήλωση; Ή μήπως δεν την εκτίμησαν σωστά; Μάλλον και γνώριζαν και κατάλαβαν τι εννοούσε ο Παπουτσής. Εννοούσε τα παιγνίδια των προκατόχων του με τις διαρροές σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, γαργαλιστικών λεπτομερειών από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με στόχο την εξασφάλιση πλήρους και διαρκούς δημοσιογραφικής ασυλίας όχι μόνο για όσο διάστημα είναι υπουργοί, αλλά και στη συνέχεια όταν θα είναι εκτός συστήματος αστυνομίας».

Υπενθυμίζεται ότι με τον Κικίλια υπουργό, ήταν η σύλληψη Μαζιώτη και όσες άλλες ακολούθησαν, που έδωσαν την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να παίξει ξανά το χαρτί της τρομοκρατίας στην διαρκή αντιπαράθεσή της με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και το άρθρο μας κατέληγε, ως εξής:
«Βέβαια, πώς κατάφερε να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι άλλο κεφάλαιο,  που θα απαντηθεί κι αυτό όσο πλησιάζει η ώρα των εθνικών εκλογών. Προς το παρόν, τα συστημικά ΜΜΕ αγνοούν το θέμα, αναμένοντας το πράσινο φως. Γιατί άραγε;» Αυτά τον Οκτώβριο. http://enatokalopaidi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_5.html
Τρεις μήνες αργότερα, σήμερα, 5-1-2015, πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου και ως δια μαγείας πρώτο θέμα ο Ξηρός!


Για να μην αδικούμε τα συστημικά ΜΜΕ, τους πονηρεμένους, αυτά τα ίδια τους είχαν προϊδεάσει τι θα ακολουθούσε, με τις επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις τους. Έγραφαν εδώ και εβδομάδες ότι επίκειται μεγάλο, εντυπωσιακό, θανατηφόρο χτύπημα Ξηρού! Συμπτωματικά δε την μέρα που τον συνέλαβαν, οι κυβερνητικές εφημερίδες έγραφαν ότι η αστυνομία είναι στο ίχνη του ενώ άλλες αποκάλυπταν το πόρισμα για τις ευθύνες όχι των υπουργών, αλλά των υπαλλήλων του σωφρονιστικού συστήματος που του είχαν δώσει για έβδομη φορά ολιγοήμερη άδεια. Διαλαλούσαν δηλαδή απροκάλυπτα ότι έχουν θέμα, σερβιρισμένο βεβαίως από την κυβέρνηση, διότι παραδόξως κανείς τους δεν εγκαλούσε την αστυνομία για ολιγωρία ούτε καν έθετε το ερώτημα τι κάνει η αστυνομία ένα χρόνο τώρα και δεν τον συλλαμβάνει αφού γνωρίζει ότι επίκειται αιματοκύλισμα;
 Η επίκληση πληροφοριών από την αστυνομία, ήταν φυσικά το προπέτασμα καπνού για την απόκρυψη της προέλευσης της απροκάλυπτης προπαγάνδας για ένα υπαρκτό γεγονός, την απόδραση Ξηρού και την υπαρκτή αστυνομική έρευνα με σκοπό τη σύλληψή του.
Και ερχόμαστε ξανά στην προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τούτη τη φορά εγκαλεί ειδικά το ΣΥΡΙΖΑ για μικροψυχία επειδή λέει δεν εξέδωσε ανακοίνωση για να συγχαρεί την Αντιτρομοκρατική, αποσιωπώντας όμως ότι κανένα άλλο από τα έξι –εφτά κόμματα της Βουλής, δεν έβγαλε ανακοίνωση για τα αυτονόητα, όπως απάντησαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανής η πρεμούρα της ΝΔ να συντηρήσει ένα ακόμα θέμα εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτή τη φορά χωρίς να διστάζει να εκθέτει την αστυνομία. Διότι για να είμαστε ειλικρινείς, το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με τα μασκαρέματα του δολοφόνου.
Ο Β. Κικίλιας φυσικά δεν κρύβει τη χαρά του αφού στην κρίσιμη γι’ αυτόν εκλογική μάχη της Αθήνας με το χαρτί της τρομοκρατίας επιχειρεί να κατατροπώσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Ούτε κινδυνεύει να του χαλάσουν την παράσταση που έστησε όταν λέει ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη σύλληψη Ξηρού κι αυτός τον παρακάλεσε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να κληθεί να απαντήσει αμέσως στο απλό ερώτημα, καλά, κοτζάμ αστυνομία γιατί βιάστηκε να πιάσει μόνο τον Ξηρό και δεν περίμενε να συλλάβει και τους συνεργούς του; Εδώ μιλάνε για ολόκληρα σχέδια ανατίναξης των φυλακών με βαρύ οπλισμό, βόμβες και τόσα άλλα πυρομαχικά και έπρεπε όλα αυτά τα στοιχεία να τα κάψετε τόσο απλά και τόσο γρήγορα;

Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος που μένει να αποδειχθεί. Ότι δηλαδή όλα είναι προσχεδιασμένα και ότι όσο πλησιάζει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας θα έχουμε κι άλλες συλλήψεις για να παραμένει ζεστό το θέμα όπως λένε οι δημοσιογράφοι. Να έχουμε μια διαρκή και σε δόσεις επιτυχία για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας και άρα και της κυβέρνησης, ασχέτως αν είναι δική της ευθύνη πριν από την καταστολή, η …πρόληψη της τρομοκρατίας.

#enatokalopaidi.blogspot.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.