Σε 22 σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης επιστρέφει από την ερχόμενη Δευτέρα ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο θεσμός θα ξεκινήσει από τις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας – Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη
Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και άλλα ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Βασική τους προτεραιότητα θα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα και η ενημέρωσή τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο.