.

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'
Τέθηκε τελικά σε διαβούλευση από τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο στην ιστοσελίδα ανοιχτής διακυβέρνησης (OPENGOV) το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου και άλλες διατάξεις. Την ίδια ώρα, κρίσιμη είναι η κατάσταση των κρατούμενων απεργών πείνας

Ήδη υπάρχουν και τα πρώτα σχόλια ενώ η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 27/3, οπότε αμέσως μετά εισάγεται στο κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του Υπουργείου αναφέρει ότι: «Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις». Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 14:00».
Ο υπουργός υλοποιεί με αυτό τον τρόπο τη δέσμευσή του ίδιου αλλά και των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης για άμεση λύση στα κατασταλτικά αδιέξοδα και τις εξοντωτικές συνθήκες κράτησης που επέβαλε με έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η κυβέρνηση Σαμαρά.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη, αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου για την αποφυλάκιση των συγγενών των κρατουμένων απεργών πείνας.
Συνεχίζουν οι 22 απεργοί πείνας
Ήδη όμως και παρά τη χθεσινή έκκληση του υπουργού, οι 22 απεργοί (συν όσους προστέθηκαν από χθες)  συνεχίζουν την απεργία πείνας, ενώ υπάρχει και η ρητή εντολή του υπουργού για άμεση μεταφορά σε νοσοκομεία όσων η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι διευθύνσεις των φυλακών δεν φαίνεται να κινητοποιούνται όμως με την ανάλογη προσοχή. Οι κρατούμενοι χάνουν ο ένας μετά τον άλλον τις δυνάμεις τους και ήδη κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν κινδύνους ακόμα και για τη ζωή τους. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει σύντομα να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες άρσης του επικίνδυνου αυτού αδιεξόδου.
Σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως αυτονόητο να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματα των απεργών και να γίνουν οι όποιες αναγκαίες επαφές με τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή κανενός. 

της Άντας Ψαρρά
#efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.