.

Ριζικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ: Τέλος το σβήσιμο των κλήσεων. Οι VIP θα πληρώνουν για τη φύλαξή τους ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ριζικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ: Τέλος το σβήσιμο των κλήσεων. Οι VIP θα πληρώνουν για τη φύλαξή τους


Ριζικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης. Τα βασικά σημεία του νέου σχεδίου της Αστυνομίας είναι:
  1. Αύξηση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες με τη διάθεση πεζών - εποχούμενων περιπολιών, την ανάπτυξη δράσεων στοχευμένου χαρακτήρα (ομάδες παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας εκδιδομένων γυναικών κ.λπ.), καθώς και η παράλληλη δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κ.λπ.) για την υποστήριξή τους.

  2. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους ΟΤΑ. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γ. Κατρούγκαλο και με τη συμφωνία της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, συντάχθηκε τροπολογία με βάση την οποία οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους ΟΤΑ όπου και ανήκουν. Πρότασή του είναι να μην ονομάζονται «δημοτικοί αστυνομικοί» αλλά με αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας να χαρακτηρίζονται ως Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης, ώστε να μη συγχέονται με την ΕΛΑΣ.

  3. Έλεγχος των αδειών οπλοφορίας. Εδόθη εντολή να ελεγχθούν όλες οι χορηγηθείσες άδειες οπλοφορίας και να υπάρξει σχετική νομοθετική τροπολογία, ώστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογείται η ψυχική και πνευματική κατάσταση των δικαιούχων, καθώς και αν συντρέχουν οι όροι που επέτρεψαν τη χορήγηση.

  4. Οι VIP θα πληρώνουν για τη φύλαξή τους. Οι φρουρούμενοι από αστυνομικούς των οποίων μειώθηκε η φύλαξη μπορούν να προστρέξουν στον Ν. 3938/11 (άρθρο 22) και να ενισχύσουν τη φρούρησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Δυστυχώς οι ανάγκες παρουσίας των ένστολων στο δρόμο και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν αφήνει άλλα περιθώρια διατήρησης ή ενίσχυσης. Η εντολή αυτή προέρχεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και εφαρμόστηκε ομοιόμορφα και στους πολιτικούς, εκτός των εξαιρέσεων όπου τριμελής επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερους κινδύνους.

  5. Κόβεται το σβήσιμο κλήσεων και τα ρουσφέτια. Το Γραφείο του Υπουργού δεν ασχολείται με «διευκολύνσεις» (σβήσιμο κλήσεων, ρουσφέτια κ.λπ.). Θα ήταν συνεπώς το λιγότερο παράτυπο και υπηρεσιακά ελεγχόμενο να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες άλλα όργανα της Αστυνομίας. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.