.

Αλ. Τσίπρας: Η αστυνομία φιλική στους πολίτες με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Η αστυνομία φιλική στους πολίτες με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα
Τους άξονες των κυβερνητικών σχεδιασμών για μία αστυνομία φιλική προς τους πολίτες που θα σέβεται παράλληλα το Σύνταγμα και τα ατομικά δικαιώματα ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης.

«Το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι ο τρόπος που λειτουργεί η αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, πρώτος άξονας είναι η βελτίωση των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας. Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος με ανάγκες και δικαιώματα, ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι συνθήκες εργασίες, τα μέσα που του παρέχονται και οι αποδοχές του πρέπει να διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «βασικός στόχος είναι να αντιμετωπιστούν και οι αδικίες των προηγούμενων ετών στο μισθολογικό επίπεδο», αν και όπως διευκρίνισε, «αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη».
Δεύτερος άξονας, συνέχισε ο κ. Τσίπρας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού της αστυνομίας, που οφείλει να αντιστοιχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και να εγγυάται την ασφάλεια του ίδιου του αστυνομικού. Μέρος της εκπαίδευσης, πρόσθεσε, είναι και η εμπέδωση των δημοκρατικών αρχών και των νόμων.
Ο τρίτος άξονας αφορά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αστυνομίας, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και επίλυσης ζητημάτων όπως τα «αδιαφανή κριτήρια αξιολόγησης». «Οι τομές αυτές θα γίνουν με διαφάνεια και διάλογο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.
Ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στο υπουργείο ο Γ. Πανούσης του πρόσφερε ένα μικρό δώρο. «Η αναβάθμισή μας είναι στα χέρια σας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Η αστυνομία προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών σε ένα δημοκρατικό κράτος», τόνισε ο Γιάννης Πανούσης, σε δηλώσεις του που προηγήθηκαν του πρωθυπουργού.

«Δεν είναι εχθρός της αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής» σημείωσε ενώ επισήμανε πως «πρέπει να αλλάξει το κοινωνικό προφίλ του έλληνα αστυνομικού».

Η αστυνομία πρέπει να εντάξει την αστυνόμευση μέσα στην κοινότητα, σημείωσε, για να συμπληρώσει πως πρέπει να εμπιστευτούμε στον αστυνομικό στρατηγικό ρόλο και να τον εκπαιδεύσουμε κατάλληλα.

Δήλωσε επίσης ιδιαίτερα ευτυχής που η σημερινή συγκυρία επιτρέπει τη συμφιλίωση αστυνομίας και κοινωνίας. 

«Το δημοκρατικό πολίτευμα και οι πολίτες περιμένουν πολλά από την αστυνομία. Είναι ο φύλακας άγγελος του κατατρεγμένου, είναι ο φύλακας στη γωνιά του δρόμου, είναι ο προστάτης του φτωχού», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Τέλος, ενόψει της έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δείτε το βίντεο από την αρχή της συνάντησης:#left.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.