.

Ενεργοποιείται το σχέδιο ΑΕΤΟΣ για περιοχές χωρίς αστυνομικά τμήματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ενεργοποιείται το σχέδιο ΑΕΤΟΣ για περιοχές χωρίς αστυνομικά τμήματα

 


Tο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με την επωνυμία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» ( για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν αστυνομικά τμήματα παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση- Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων), πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κινητές αστυνομικές μονάδες, οι οποίες είναι ειδικά οχήματα τύπου βαν, με κατάλληλο εξοπλισμό, που θα είναι επανδρωμένα με τρεις αστυνομικούς (τάξης, ασφάλεια και τροχαίας) και θα πραγματοποιούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολιών σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας υπηρεσίες και βοήθεια στους πολίτες.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου επιχειρησιακού σχεδίου, παρέλαβε 150 διπλοκάμπινα φορτηγάκια 4Χ4, τα οποία αγοράστηκαν με κονδύλια του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ και θα διατεθούν για την πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και επιτήρηση των παραμεθώριων περιοχών και των συνόρων της χώρας.
Οι κινητές μονάδες αστυνόμευσης τίθενται σε λειτουργία από σήμερα, πιλοτικά σε τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Ξάνθης, Αρκαδίας και Εύβοιας, για δύο μήνες και στην συνέχεια θα εφαρμοστούν και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.
Η ενεργοποίηση του προγράμματος «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.»,εντάσσεται στη νέα αντεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, με το σύνθημα «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη» και έρχεται να προστεθεί στους θεσμούς του αστυνομικού της γειτονιάς και τα Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, καθώς και στην ριζική αναδιάρθρωση της αστυνομίας, που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει την κατάργηση πολλών αστυνομικών τμημάτων και την δημιουργία πρότυπων και πολυδύναμων υπηρεσιών.
Η λειτουργία των πρότυπων τμημάτων, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ, είναι θέμα χρόνου και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις για να προχωρήσει το σχέδιο. Η σκέψη για τα τμήματα αυτά είναι να προσαρμοστούν στο σχέδιο «Καποδίστριας» και να υπάρχουν συνεχώς μονάδες έξω για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο Γιάννης Πανούσης, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και των οχημάτων ειδικού τύπου για τα σύνορα, τόνισε ότι «η αστυνομία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο», αφού πλέον θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον παππού που φοβάται στην ερημιά, τον Πομάκο στα Πομακοχώρια και σε κάθε έναν που έχει άμεση βοήθεια.
Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι οι κινητές μονάδες είναι σχέδιο προηγούμενων κυβερνήσεων (εφαρμόστηκε πρώτη φορά επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα, αλλά δεν προχώρησε) και αυτό αποδεικνύει οτι στο κράτος υπάρχει συνέχεια.
Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες για την υλοποίηση του σχεδίου, που χειρίστηκε ο επιτελάρχης της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μανώλης Κατριαδάκης, ευχαρίστησε όλη την ηγεσία της Αστυνομίας και τόνισε ότι «σήμερα είναι μια ωραία μέρα, καθώς με τις με το νέο πρόγραμμα καλύπτονται τά κενά αστυνόμευσης».
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, έκανε λόγο για νέο μοντέλο αστυνόμευσης, που στοχεύσει στην καλύτερη και έμεση εξυπηρέτηση και στην βελτίωση της ζωής των πολιτών, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας.



Φωτογραφία: (eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
#koutipandoras

 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.