.

Μέτρα για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Μέτρα για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου


Σειρά μέτρων σχετικά με την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.Σε συνέντευξη Τύπου η κα Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι σε όσα νησιά υπάρχουν κέντρα υποδοχής θα γίνεται και πάλι εκεί η ταυτοποίηση. Ωστόσο, εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα υπάρξει ναύλωση επιβατηγού πλοίου για τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και ειδικότερα σε βόρεια Ελλάδα- Μακεδονία, σε μικρά κέντρα υποδοχής.

Όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός, οι μετανάστες θα κατανέμονται σε μικρές δομές, μέχρι 100 ατόμων, που θα έχουν προταθεί από τις Περιφέρειες και τους δήμους. Θα πρόκειται για κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα κλινικές ή ορφανοτροφεία, ενώ υπάρχουν επίσης σκέψεις για χρήση ολυμπιακών ακινήτων (εγκαταστάσεις Ελληνικού). Εάν δεν υπάρξει συναίνεση όσον αφορά στις μικρές δομές, αναφέρθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις της περί μεταναστών που λιάζονται στις πλατείες, έκανε λόγο για προκλητικές ερωτήσεις και υποστήριξε ότι η ίδια έχει «μπει στο στόχαστρο» και την «χτυπούν ανελέητα».

Στο μεταξύ, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί υγειονομικά η αυξημένη εισροή μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στις πύλες εισόδου της χώρας (βόρειο και νότιο Αιγαίο, Έβρος, Κρήτη), με σκοπό τη «θωράκιση» της δημόσιας υγείας.
Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έχει αποστείλει στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών (αναπλ. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής), σχέδιο υγειονομικής κάλυψης των μεταναστών, που περιλαμβάνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων.

Το μεσημέρι, ο κ. Γιαννόπουλος θα επισκεφθεί το Κέντρο Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εκεί και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κέντρο Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, ο κ. Γιαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο γιατρός του Κέντρου, Γεώργιος Ρηγάκος, πρόκειται να μεταβούν στη Ρόδο και την Τήλο και την Τρίτη, 21 Απριλίου, στην Κω, για να επισκεφθούν τις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας.

Επίσης, από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβούν σε σημεία της Αττικής, όπου συχνάζουν οι μετανάστες, (πλατεία Ομονοίας, Μοναστηράκι, πλατεία Βικτωρίας), προκειμένου να τους διανείμουν ενημερωτικό υλικό, ώστε να γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν εάν παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως πυρετό, έντονο βήχα, κεφαλαλγία, πόνο στην κοιλιά. κ.α. Στη συνέχεια οι κινητές μονάδες θα επισκεφθούν άλλες πόλεις.

#HUFFINGPOST.GR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.