.

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

IMG 20150424 172123

Πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο δημιουργικό κλίμα 3ωρη συνάντηση εργασίας του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο. Κατατέθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΥΠΣ


Αρ.Πρωτ.105
Αθήνα, 27/04/2015

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα 
                 Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο».

     Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/04/2015 συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο. Στην ανωτέρω συνάντηση συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Κων/νος Πενταγιώτης.

     Κατά τη συνάντηση που διήρκησε πέραν των τριών ωρών εξετάστηκαν στο σύνολό τους τα θέματα που αναπτύσσουμε στο σχετικό υπόμνημά μας για τις θεσμικές, οικονομικές κ.α. διεκδικήσεις μας.
     Με ιδιαίτερη έμφαση και τεκμηρίωση από πλευράς μας τέθηκαν τα κάτωθι ζητήματα:

  1. Της βαθμολογικής εξέλιξης των κατωτέρων (Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών – Πυρονόμων) με σκοπό την αναβάθμιση και καλύτερη αξιοποίησή τους. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι είμαστε το μόνο ένστολο Σώμα χωρίς βαθμολόγιο. Για τους λόγους αυτούς  καταθέσαμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας μέσω Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος μαζί με την οικονομοτεχνική μελέτη επιπτώσεων που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και την πλήρη Αιτιολογική Έκθεση.

  1. Της ομογενοποίησης του πυροσβεστικού προσωπικού με την άμεση μονιμοποίηση και ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυρ/κό  Σώμα όσων εξ αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά και της συνεχόμενης εργασίας για τους υπολοίπους όπως αναφέρουμε και στην πρότασή μας.

  1. Της αύξησης του αριθμού των υπαλλήλων του Π.Σ. μέσω της πρόσληψης των επιλαχόντων του τελευταίου Διαγωνισμού και επίλυση του προβλήματος της κατάταξης των επιτυχόντων του Διαγωνισμού 2003 για τον οποίο έχουν εκδοθεί αποφάσεις του ΣτΕ.


  1. Του άμεσου εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού του ΚΕΥΠΣ (Π.Δ. 210/1992).  και της πλήρους εναρμόνισης σειράς θεμάτων, όπως αυτά των γονικών αδειών  σύμφωνα και με τα ισχύοντα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

  1. Της άμεσης προώθησης του  Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Υγεία και   Ασφάλεια στο Π.Σ., καθώς και της καθιέρωσης των  ετήσιων υγειονομικών  
εξετάσεων.

  1. Της διαμόρφωσης ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων σε σχέση με το (Π.Δ.170/1996 που ισχύει σήμερα) στη βάση της αναλυτικής και  μελετημένης πρότασής μας που ήδη έχουμε καταθέσει. Στο σημείο αυτό επιπρόσθετα ζητήσαμε την άμεση ανάκληση και μη εφαρμογή του (Π.Δ. 93/2014) για το οποίο επισημάναμε τα στοιχεία αναξιοκρατίας και αυθαιρεσίας που περιέχει.

  1. Της ιδιαίτερης καταπόνησης του προσωπικού από παράνομες επιφυλακές (γενικές και μερικές) αλλά και πρόσθετες υπηρεσίες που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των του Πυροσβεστών.

  1.  Της αναβάθμισης της εκπαίδευσης στο Πυροσβεστικό Σώμα.


  1. Της αντικατάστασης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και των Πυροσβεστικών Μέσων με ιδιαίτερη έμφαση στις στολές και γενικότερα  στα μέσα ατομικής προστασίας.

  1. Των ασφαλιστικών και οικονομικών μας διεκδικήσεων (παρόλο που αυτές εκφεύγουν της αρμοδιότητας του Γ.Γ.Π.Π.)

     Ο  Γ.Γ.Π.Π. κ. Τάσος Μαυρόπουλος συνοψίζοντας τη συζήτησή μας, δήλωσε ότι το πλαίσιο των θεσμικών διεκδικήσεων  του προσωπικού του Π.Σ. περιέχει διεκδικήσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του Σώματος, αναβαθμίζουν τη λειτουργία του και διασφαλίζουν το προσωπικό. Τα αιτήματα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπως διατυπώνονται στο υπόμνημα, συνιστούν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης η οποία εργάζεται για την ικανοποίησή τους. Στη διαδικασία αυτή υπάρχει άριστη συνεργασία τόσο με τη φυσική ηγεσία όσο και με τους συνδικαλιστικούς φορείς. Τέλος, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει και τιμά το έργο και την προσφορά των υπαλλήλων του Π.Σ. και ότι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας.
     Σύμφωνα με τα παραπάνω το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αποτιμά θετικά την συνάντηση αυτή και θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να παρεμβαίνει με διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις χωρίς ίχνος εφησυχασμού  προκειμένου να δρομολογηθούν αλλά και να δοθούν άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                   ΦΕΡΤΑΚΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.