.

Γιάννης Πανούσης προς τους Πυροσβέστες των Τρικάλων: Δεν έχετε καθήκον να …πεθάνετε ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γιάννης Πανούσης προς τους Πυροσβέστες των Τρικάλων: Δεν έχετε καθήκον να …πεθάνετε

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τρίκαλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr τον κ. Πανούση που συνοδεύονταν από τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Θεσσαλίας Αρχιπύραρχο Νικόλαο Μιχαλάκη, υποδέχθηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Πύραρχος Γεώργιος Παπαπολύκαρπος, Αξιωματικοί και προσωπικό της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Πανούσης ζήτησε να δοθεί βάρος στην ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων και δασοπροστασίας, και τόνισε με νόημα «πως δεν έχετε καθήκον να …πεθάνετε, έχετε καθήκον να προστατεύσετε ζωές και περιουσίες, αλλά πάνω από όλα την δική σας», ζητώντας να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας σε επιχειρήσεις της Υπηρεσίας.
«Και τα σπίτια και τα δάση αντικαθίστανται, η ζωή δεν αντικαθίστανται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε «σας θέλουμε όλους τον …Οκτώβριο για να σχεδιάσουμε από κοινού ένα 5ετές σχέδιο δράσης και να μην πηγαίνουμε όπως τώρα ΄΄μέρα με την μέρα΄΄ λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα». Ο κ. Πανούσης, ανέφερε πως αν χρειαστεί «θα υπάρξει υποστήριξη Ευρωπαϊκών δικτύων».
Από την πλευρά του ο κ. Μαυρόπουλος, αναφέρθηκε στο …Μνημόνιο το οποίο χαρακτήρισε υπαίτιο για τας κενά προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην έλλειψη μέσων πυρόσβεσης τονίζοντας πως «αυτή η κατάσταση, θα αντιμετωπιστεί από την εμπιστοσύνη που σας έχουμε και εμείς και ο λαός που είστε ΄΄φύλακες άγγελοι΄΄ και σωτήρες, εξαιτίας του επαγγελματισμού σας και του φιλότιμο σας».
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις… προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για τους «5ετείς» που έχει ένα κόστος περίπου 12 εκ. ευρώ αλλά πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που θα προσφέρει στην κοινωνία, αλλά μια προγραμματική δήλωση «παγωμένη» λόγω των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους δανειστές, ευελπιστώντας πως θα «ξεπαγώσει» στα τέλη Ιουνίου.
Επίσης, αναφέρθηκε στην διαρκή εκπαίδευση, στην Ακαδημία που φιλοδοξία είναι να αποκτήσει το Πυροσβεστικό Σώμα προσωπικό μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στην Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας με φιλοδοξία να λειτουργήσει αρχές Σεπτεμβρίου και σε θεσμικές παρεμβάσεις για τις οποίες τόνισε πως «αυτές θα γίνονται πάντα κατόπιν διαλόγου».
Ο κ. Μαυρόπουλος, με την φράση «Βάζουμε τις βάσεις για την δασοπυρόσβεση του…2016», έδειξε ανάγλυφα το πρόβλημα που υπάρχει φέτος στην προστασία των δασών λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων, ζητώντας ενότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στον τομέα αυτό, υποσχόμενος από την πλευρά του ενέργειες να «κερδηθεί» όσον το δυνατόν περισσότερος χρόνος εντός του τρέχοντος έτους, ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δώσει το φετινό Καλοκαίρι την «μάχη» με όσον το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράδοση βιβλίων ως αναμνηστικά από τον κ. Παπαπολύκαρπο στον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης.


#trikalanews.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.