.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες
ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Τομέας Πυροσβεστικό Σώμα

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


Το δόγμα για το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Χώρας μας, στους άξονες, Πρόληψη – Έγκαιρη επέμβαση – Καταστολή έναντι των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα έναντι των Πυρκαγιών (δασοπυρόσβεση – Δασοπροστασία) πού είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την αντιπυρική περίοδο, Μάιου - Οκτωβρίου.

Κάθε Χρόνο οι επί συμβάσει Πυροσβέστες καλούνται να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος, με την πλούσια εμπειρία και τον επαγγελματισμό τους κατά την αντιπυρική Περίοδο. Χρησιμοποιούνται τόσο για την στελέχωση των δασικών περιπολικών, τόσο για την στελέχωση των Πεζοπόρων Τμημάτων ανά την Ελληνική Επικράτεια. διασφαλίζοντας τον φυσικό πλούτο της Χώρας μας αλλά και την περιουσία του Έλληνα πολίτη από τον κίνδυνο των Πυρκαγιών.

Η θέση του Τμήματος των Σ.Α. του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους πυροσβέστες είναι να μην προσλαμβάνονται μόνο για έξι (6) μήνες ενισχύοντας μόνο τον άξονα της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά να συνεχίζουν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους για άλλο ένα εξάμηνο στη Δασική Υπηρεσία, ενισχύοντας τον άξονα Δασοπροστασία ή σε φορείς πού έχουν να κάνουν με τους τομείς πρόληψης, έναντι άλλων Φυσικών καταστροφών.

Μετά από την απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας να ομογενοποιήσει το τακτικό προσωπικό ( μόνιμο και επί θητεία ) είναι απαραίτητη η ανακατανομή των Συμβασιούχων Πυροσβεστών αφού σύντομα οι πενταετείς πυροσβέστες θα καλύψουν τα κενά των Υπηρεσιών για την σωστή λειτουργία τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά στα πεζοπόρα τμήματα, στα οποία το προσωπικό παραμένει το ίδιο χωρίς καμία ουσιαστική ανανέωση από το 1998 μέχρι και σήμερα, καθώς και θα διαφοροποιηθούν οι ανάγκες στις Υπηρεσίες του Σώματος μετά την ομογενοποίηση των πενταετών πυροσβεστών.

Αμέσως μετά την ομογενοποίηση των Π.Π.Υ. θα πρέπει να γίνει προσθήκη νέων Συμβασιούχων Πυροσβεστών στα κενά πού θα δημιουργηθούν χωρίς να θιγούν οι εναπομείναντες Παλαιοί, εμπλουτίζοντας τις παλαιότερες ομάδες των συμβασιούχων των πεζοπόρων τμημάτων καθώς και των Υπηρεσιών πού στελεχώνουν, με νέα ηλικιακά άτομα, με προσόντα ανάλογα των μονίμων πυροσβεστών και με ταυτόχρονη εκπαίδευσή τους στην Πυροσβεστική Ακαδημία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.