.

Συνάντηση Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

30-7-2015a


  Αντιπροσωπείες Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων - δραστηριοτήτων που έχουν συναποφασίσει για την αντιμετώπιση της νέας λαίλαπας μέτρων που ήρθαν και έρχονται με την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου,
σήμερα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις Μεταρρυθμίσεις του Συνταξιοδοτικού - Ασφαλιστικού Συστήματος της Χώρας και το κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τους προσωπικούς και οικογενειακούς προγραμματισμούς των εργαζομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.


 Από την πλευρά μας, τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των ενστόλων, με δεδομένο ότι αυτό προσφάτως τροποποιήθηκε από τους μνημονιακούς νόμους του 2010, προκαλώντας ήδη μεγάλες ανατροπές στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικά στους νέους συναδέλφους. Επιπρόσθετα, αναλύσαμε διεξοδικά την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και προς αποφυγήν εφαρμογής των νέων μέτρων υπενθυμίσαμε τον χρόνο εισόδου στις Παραγωγικές Σχολές, το προσδόκιμο όριο ζωής, τα ακατάστατα ωράρια, την υποχρεωτική εξαήμερη εργασία που πολλές φορές μετατρέπεται σε επταήμερη, τη νυχτερινή απασχόληση κ.λπ.
  Τέλος, ρωτήθηκε για τις ψηφισθείσες αλλαγές στα Ασφαλιστικά Ταμεία και ειδικότερα για την τύχη των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και της περιουσίας που διαθέτουν οι εν λόγω Τομείς, καθώς και για την πιθανή ανατροπή της ισχύουσας κατάστασης και τη δυνατότητα μετατροπής τους σε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας.

  Ο κ. Υπουργός, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, διαβεβαίωσε τις Αντιπροσωπείες των Προεδρείων μας ότι τα ως άνω θέματα θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και προφανώς μπορεί να υπάρξει ένα ανοιχτό παράθυρο για κάποιες αλλαγές, τόσο στο συνταξιοδοτικό των εργαζομένων, όσο και στα ασφαλιστικά Ταμεία.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.