.

Τι αλλάζει η τροπολογία του κ.Ήσυχου στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τι αλλάζει η τροπολογία του κ.Ήσυχου στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων«Κάποιοι μιλάνε για “ρουσφετολογική ρύθμιση’, προφανώς εθισμένοι στην αντίληψη, με βάση την οποία λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια, πως οποιαδήποτε ρύθμιση λύνει προβλήματα τμημάτων της κοινωνίας θα πρέπει να εντάσσεται στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Καιρός λοιπόν να καταλάβουν πως δεν είναι όλοι ίδιοι».

Το σχόλιο αυτό έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος με αφορμή δημοσιεύματα, αλλά και σχόλια από βουλευτές της αντιπολίτευσης, σχετικά με την τροπολογία που προώθησε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών περί «Ρύθμισης συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου και άλλες διατάξεις» και ρυθμίζει συνταξιοδοτικά θέματα του προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση «με την τροπολογία αυτή δίνεται λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και αδικίες σχετικά με το συνταξιοδοτικό των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Σημειώνεται πως η τροπολογία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών Κώστα Μάρδα και αναμένεται η επανέναρξη του νομοθετικού έργου της Βουλής, ώστε να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.
Ο κ. Ήσυχος καλεί όσους «επιχείρησαν αυτή τη διαστρέβλωση να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια» και ζητά από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης «να στηρίξουν τις παραπάνω ρυθμίσεις που σύντομα θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση».
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της τροπολογίας:
- Προωθείται ρύθμιση προκειμένου να εξομαλυνθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης για όσους κατατάχθηκαν στις ΕΔ από το έτος 1990 και μετά, ώστε να αποκατασταθεί η βίαιη προσαρμογή που επέβαλε ο μνημονιακός νόμος 3865/2010, αυξάνοντας σημαντικά τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.
·Παρέχεται η δυνατότητα για αναγνώριση 5 πλασματικών ετών υπηρεσίας, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ποσού εξαγοράς των πλασματικών ετών, ώστε να εξομοιωθούν με αυτά των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «ενδεικτικό της παραπληροφόρησης που γίνεται είναι πως τα παραπάνω θέματα έχουν τεθεί και σε δύο Ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί στη Βουλή προς τον ΑΝΥΕΘΑ, μία από 19 βουλευτές της ΝΔ και η δεύτερη από τη σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Και στις δύο Ερωτήσεις ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιηθούν αυτά τα δίκαια αιτήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.


#capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.