.

Γ. Πανούσης: Μείωση των προστίμων της Τροχαίας - Πρότυπα αστυνομικά τμήματα με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γ. Πανούσης: Μείωση των προστίμων της Τροχαίας - Πρότυπα αστυνομικά τμήματα με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς

Το Σχέδιο Αντεγκληματικής Πολιτικής, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Τη μείωση των προστίμων της Τροχαίας και τμηματική καταβολή των προστίμων για την ανακούφιση των πολιτών λόγω κρίσης, τη δημιουργία πρότυπων αστυνομικών τμημάτων, με ψυχολόγους, εγκληματολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, τη λειτουργία Γραφείου Επικοινωνίας Τουριστών, ίδρυση Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής,
επέκταση του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και των κινητών αστυνομικών μονάδων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Αντεγκληματικής Πολιτικής, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους/δανειστές της και παρά τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η εξαγγελία/διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέχισε τις δράσεις του, έχοντας ρίξει το βάρος του στην κύρια αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός: την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη και την ήπια διαχείριση των εντάσεων», δήλωσε ο κ. Πανούσης και στην συνέχεια ανέπτυξε τις νέες δράσεις του υπουργείου.
Ειδικότερα, παραδόθηκαν από τις Ειδικές Αστυνομικές Επιτροπές οι εισηγήσεις για την ίδρυση του Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολίτικής και για την αλλαγή λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Παραβατικότητας, προκειμένου να μελετηθούν και να προχωρήσει η εφαρμογή τους. Επίσης παραδόθηκε εισήγηση για βελτίωση του μέτρου του Αστυνομικού της Γειτονιάς, το οποίο ήδη έχει επεκταθεί και εφαρμόζεται σε 36 περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Πανούσης:
- Σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης των Κινητών Μονάδων Αστυνόμευσης σε 15 ακόμα περιοχές (όπως π. χ. Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη).
- Ετοιμάζεται πρόγραμμα Πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων (όπου θα εντάσσονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ή/και εγκληματολόγοι) σε 10 περιοχές (όπως π. χ. Ακρόπολη, Κυψέλη, Πεντέλη, Πέραμα, Μαρούσι).
- Ετοιμάστηκε το Γραφείο Επικοινωνίας των Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας με γλωσσομαθείς αστυνομικούς (με τη συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος).
- Ετοιμάζεται το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε ακόμα σε ενέργειες που έχουν γίνει για την υποστήριξη της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, όπως:
- Υπογραφή πρωτόκολλων συνεργασίας με τον Δήμο Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η συγκρότηση του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, η δρομολόγηση ενεργειών για τη διάσωση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της ΕΛΑΣ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία των προτάσεων για τη μείωση των προστίμων της τροχαίας και την τμηματική καταβολή τους.

#left.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.