.

Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους Εθελοντές Πυροσβέσετς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους Εθελοντές Πυροσβέσετς
ΤMHMA ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι 2.000 και πλέον Εθελοντές Πυροσβέστες πού κοσμούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η προσφορά των οποίων συνδέεται με αξίες όπως, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια, καλούνται να αναπληρώσουν τα κενά που δημιουργούνται από την αδυναμία του κράτους και τους μηχανισμούς της αγοράς.
Εδώ και αρκετά χρόνια, τόσο η Πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία του Π.Σ. δεν είχαν δώσει την δέουσα προσοχή στον θεσμό των Εθελοντών, παρόλο που, ο ρόλος τους στην Ασφάλεια και την Προστασία της ζωής & περιουσίας των Πολιτών αλλά και του Κράτους είναι καταλυτικός και άκρως σοβαρός.
Η Αριστερά και οι αξίες του Εθελοντισμού είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους.
Η Κυβέρνηση της Αριστεράς επιδιώκει την ουσιαστική αναβάθμιση και αξιοποίηση του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, με:
· Χορήγηση στους εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Σ των προβλεπόμενων από την Νομοθεσία, Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), το κόστος προμήθειας των οποίων μέχρι σήμερα επωμίζονται οι ίδιοι.
· Έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό του Π.Σ. για την λειτουργία του «Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Εθελοντών Πυροσβεστών».
· Αξιοποίηση του Ν.4029/2011, μέσω μια στρατηγικής ανάπτυξης Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών δίνοντας κίνητρα στους Δήμους που επιθυμούν την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών σε περιοχές όπου, δεν υφίστανται έμμισθες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με παράλληλη τοποθέτηση τριών (3) μονίμων Πυροσβεστών, ενός (1) Αξιωματικού, ενός (1) Υπαξιωματικού και ενός (1) Πυροσβέστη και
· Αξιοποίηση των κονδυλίων για την Πολιτική Προστασία των Δήμων προς αυτή την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του Εθελοντισμού.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.