.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ'



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, που αποσκοπεί αφενός στο να κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου να αποπροσανατολίσει τους ένστολους εργαζόμενους, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, διευκρινίζεται ότι, η ασφάλεια σε μια δημοκρατία πρέπει να ισορροπεί με τις ελευθερίες. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει δεσμευτεί και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διασφαλίσει και τα δύο αυτά αγαθά για όλους ανεξαιρέτως. Οποιαδήποτε παρερμηνεία των παραπάνω λειτουργεί εκ του πονηρού.
Το αναλυτικό πρόγραμμα μας για τα Σώματα Ασφάλειας έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα μας για τα θέματα του κλάδου, www.enstoloi.gr και εξειδικεύει τις θέσεις μας.
Πιο συγκεκριμένα,
  • Αυτό που προέχει είναι η αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα, καθώς και των Ειδικών Δυνάμεων, έτσι ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο προσανατολισμός και η φιλοσοφία δράσης τους.
  • Το μέχρι σήμερα σύστημα αξιολόγησης, κρίσεων και προαγωγών του προσωπικού παραμένει αναχρονιστικό, εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα και διέπεται από αδιαφάνεια και έλλειψη αξιοκρατίας.
  • Η ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με ένταξη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ανθρωπιστικών επιστημών, βοηθάει στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό και λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία ακραίων, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων.
Οι ασκούμενες μέχρι τώρα πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στα χρόνια που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν, είναι αυτές που απαξίωσαν πραγματικά την Αστυνομία και κατέστησαν τον Αστυνομικό «χωρίς στολή». Οι ίδιες πολιτικές ήθελαν το ένστολο προσωπικό πειθήνιο όργανό τους, ώστε να εξυπηρετεί τα κομματικά τους συμφέροντα και αυτά των «φίλων» τους.
Οι προτεινόμενες από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλαγές, θωρακίζουν θεσμικά το ρόλο των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφάλειας και τους φέρνουν για πρώτη φορά δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη. 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.