.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών (Α.Π.ΑΣ.Α.) για τις αποσπάσεις στο Παρανέστι Δράμας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών (Α.Π.ΑΣ.Α.) για τις αποσπάσεις στο Παρανέστι Δράμας

  Με ανακοίνωση της, με τίτλο "Ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο.....",  η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας(Α.Π.ΑΣ.Α.) καλεί τη φυσική και πολιτική ηγεσία αλλά και τις συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ. να δώσουν ένα τέλος στις αποσπάσεις Αστυνομικών στο Παρανέστι Δράμας, οι οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποδυναμώνουν τμήματα της Αθήνας, και λειτουργούν σε βάρος των Αστυνομικών και της ασφάλειας των πολιτών, .
Λάβαμε την ανακοίνωση της Α.Π.ΑΣ.Α. στο email μας και την αναδημοσιεύουμε
Εδώ και περίπου 3 χρόνια, βλέπουμε να εξελίσσεται σε ένα μικρό ακριτικό χωριό της Ελλάδας ένα θέατρο του παραλόγου. Ένα θέατρο που διαδραματίζεται στις πλάτες άλλων Συναδέλφων της πρωτεύουσας αλλά και σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ .........................'' ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ''
Την ώρα που για τη στελέχωση του κέντρου κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας αποσπώνται Αστυνομικοί απο τα ήδη αποδυναμωμένα Τ.Α. και Α.Τ. της Αθήνας ''αδειάζοντας τα κυριολεκτικά'' (αφου η οργανική τους δύναμη είναι περιορισμένη), με αποτέλεσμα να αδυνατούν να βγάλουν περιπολίες και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, την ίδια ώρα που σε αυτό το μικρό ακριτικό χωριό το κέντρο προσωρινής κράτησης έχει δύναμη 140 απεσπασμένων Αστυνομικών!!! συν την υπάρχουσα μόνιμη δύναμη του Τ.Σ.Φ. Παρανεστίου Δράμας, στο οποίο και ανήκει η Υπηρεσία, με τον μεγαλύτερο αριθμό απεσπασμένων να προέρχεται απο...... Υπηρεσίες της Αθήνας!!!!
Συγκρίνοντας τα μεγέθη κατανοεί κανείς τη μεγάλη απάτη που εξελίσσεται σε βάρος Συναδέλφων αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Στην Aμυγδαλέζα η δύναμη των Αστυνομικών που διατίθενται για τη φύλαξη των μεταναστών στα καταστήματα κράτησης είναι συγκριτικά πολύ μικρή απο τον αριθμό των φυλασσόμενων μεταναστών, ενώ στο Παρανέστι Δράμας η δύναμη των Αστυνομικών ανέρχεται στους 140 απεσπασμένους Αστυνομικούς συν το μόνιμο προσωπικό του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης(Τ.Σ.Φ.) Παρανεστίου για τη φύλαξη 35-60 μεταναστών!!!!!, σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου τριμήνου.
Το οξύμωρο όμως της υπόθεσης είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των 140 αποσπασμένων Αστυνομικών έχει οργανική έδρα την Αθήνα και υπηρετούν εκεί με απόσπαση, την ίδια ώρα που στην Αθήνα, ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναζητεί τρόπους (αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, ''εξοικονόμηση'' Αστυνομικών δυνάμεων κλπ.), για να καλύψει τις ανάγκες των υποστελεχωμένων τμημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν καλύτερη ασφάλεια και εξυπηρέτηση.
Έρχεται να προστεθεί όμως και το κερασάκι στην τούρτα...αφού ο κώδικας μεταθέσεων για τους προνομιούχους αυτούς αποσπασμένους Αστυνομικούς ΔΕΝ ισχύει. Όχι παράτυπα αλλά νόμιμα, καθώς η πολιτεία έχει φροντίσει να παίρνουν κανονικά τα μόρια τους εν' αντιθέση με τους λοιπούς Αστυνομικούς που όταν αποσπώνται στον τόπο συμφερόντων τους για να υπηρετήσουν, δεν παίρνουν τα μόρια που δικαιούνται για όσο καιρό υπηρετούν εκεί.
Ως Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.Α.) και ώς Αστυνομικοί καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία, αλλά και τις συνδικαλιστικές ενώσεις να πάρουν θέση και να δώσουν ένα τέλος στην αδικία απέναντι στους Συναδέλφους μας. 
 
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας(Α.Π.ΑΣ.Α.)
 
 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.