.

Αστυνομικά απίδια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικά απίδια




Του Θανάση Καρτερού
Να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, όλα όσα είπε στο δικαστήριο η μητέρα του Φύσσα για τη στάση των αστυνομικών εκείνο το ματωμένο βράδυ εγώ τα πιστεύω. Φέρθηκαν στον Ρουπακιά σαν να ήταν δικός τους; Οι μαρτυρίες το επιβεβαιώνουν. Τον άφησαν να σουλατσάρει μέσα στο αστυνομικό τμήμα; Επίσης. Δεν συνέλαβαν κανέναν από τους φίλους του δολοφόνου; Το πιστοποιούν τα γεγονότα. Συνέλαβαν φίλους του θύματος; Επίσης.

Κάτι σάπιο υπάρχει από καιρό στο βασίλειο της αστυνομίας. Κάτι σάπιο υπήρχε και τότε, όταν οι ακροδεξιοί του Σαμαρά φλέρταραν με τους νεοναζί. Όταν οι αγκαλιές και οι αλλαξοκω.. -ας αφήσω μισή τη λέξη- με αστυνομικούς καταγράφονταν σε βίντεο. Κάτι σάπιο που έδειξαν και οι κάλπες των εκλογικών τμημάτων όπου ψήφισαν οι αστυνομικοί της πρωτεύουσας. Για να εκτινάξουν τα ποσοστά του Ρουπακιά -μάλιστα, του Ρουπακιά- στο μη παρέκει.
Κάτι σάπιο που δηλητηριάζει κάθε τόσο την ατμόσφαιρα με εκδηλώσεις "υπερβολικής βίας", συμπεριφορές μπάτσου, περιφρόνηση τόσο του απλού ανθρώπου όσο και της Δημοκρατίας. Κάτι σάπιο που είναι ακόμα πιο τοξικό και μυρίζει ακόμα πιο άσχημα με τη σημερινή κυβέρνηση. Γιατί οι χθεσινοί κανάκευαν τους μπατσοναζί, που κανάκευαν τους νεοναζί. Γνωστό. Αλλά οι σημερινοί είναι από άλλο ανέκδοτο. Και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το δείξουν.
Είδατε εσείς κάποια αξιόλογη αλλαγή στην αστυνομία από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα; Αν είδατε, πληροφορήστε κι εμάς που δεν είδαμε. Ίσα-ίσα, που σε μερικές περιπτώσεις οι ένστολοι φίλοι των ναζί σαν να μας δείχνουν ότι έχουν στον σάκο τους τέτοια και τόσα απίδια, ώστε να χωρούν να γράφουν σ' αυτά όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τη δική τους πολιτική ηγεσία. Και την κυβέρνηση ολόκληρη. Και τις δημοκρατικές διακηρύξεις της. Και το Σύνταγμα. Και τους νόμους.
Αυτό πρέπει να τελειώσει. Άμεσα. Ο Τόσκας, που δεν είναι ευτυχώς του αριστερού κατηχητικού, έχει και τα μέσα και τη στήριξη να βάλει βαθιά το μαχαίρι. Μέχρι το μαύρο κόκκαλο. Να ενθαρρύνει τους δημοκρατικούς αστυνομικούς. Να δείξει με τη στάση του και όχι με εγκυκλίους της χαράς ότι εννοεί όσα λέει. Να επιβάλει τον νόμο της Δημοκρατίας σε κείνους που η Δημοκρατία εμπιστεύτηκε να τον υπερασπίζονται. Να κόψει και να καυτηριάσει. Γιατί αλλιώς έπεται γάγγραινα...

ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
#Αυγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.