.

Επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών για την επίλυση της απογραφής των πτυχιούχων της Σχολής Αστυφυλάκων από Δ.Ε. σε Τ.Ε. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών για την επίλυση της απογραφής των πτυχιούχων της Σχολής Αστυφυλάκων από Δ.Ε. σε Τ.Ε.

poasy
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015
                                                                             Αρ. Πρωτ.: 500/5/4
Προς:
Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι, αναφορικά με την απογραφή των τελειοφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων μέσω της σχετικής εφαρμογής της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Υπουργείου Οικονομικών:
1. Με τις υπ’ αριθ. 1917/2013 και 2214/2013 Αποφάσεις του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκαν οι αιτήσεις ακυρώσεως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σχετικά με αντιστοίχιση της Σχολής Αστυφυλάκων ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποθέσεις συζητήθηκαν, παρότι εν τω μεταξύ το ζήτημα είχε ρυθμιστεί νομοθετικά, με τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 4 του ν.4058/2012, καθώς η Διοίκηση εξακολουθούσε να αρνείται να εφαρμόσει το νόμο.
2. Επίσης, με τις ως άνω αποφάσεις το ζήτημα αντιμετωπίσθηκε με τρόπο αίσιο, αφού οι αιτήσεις ακυρώσεως απερρίφθησαν μεν, αλλά για το λόγο ότι θεωρήθηκαν άνευ αντικειμένου πλέον, ενώ μετά την άσκησή τους το αίτημα ικανοποιήθηκε νομοθετικά. Περαιτέρω, και επειδή και στο ακροατήριο αλλά και δια των προτάσεων προβάλλαμε τον ισχυρισμό ότι η Διοίκηση εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει το νόμο, το δικαστήριο στο σκεπτικό του έκρινε  ότι α) με το υπ’ αριθ. 72175/12/537009 από 30-4-2012 έγγραφο του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν απαγορεύεται η εφαρμογή του νόμου και β) ότι τυχόν μελλοντική άρνηση της Διοίκησης θα αποτελούσε άρνηση εφαρμογής νόμου ακυρωτέα, από το δικαστήριο.
3. Την υπ’ αριθ. 1016/1/1-α από 10-06-2013 επιστολή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ προς τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο ΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Ύστερα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η Διοίκηση εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την εν λόγω Σχολή ως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρότι υποχρεούται στην άμεση αναγνώριση της αντιστοίχισης ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατ’ εφαρμογή του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων, παρακαλούμε για την άμεση έκδοση σχετικών εγκυκλίων προς τους αρμόδιους Φορείς, προκειμένου οι πτυχιούχοι αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων να απογραφούν από Δ.Ε. σε Τ.Ε..
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
Φ/φο της 1917/2013 Απόφασης του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Φ/φο της 2214/2013 Απόφασης του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Φ/φο του υπ’αριθ. 72175/12/537009 από 30-04-2012 εγγράφου του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Φ/φο της υπ’αριθ. 1016/1/1α από 10-06-2013 επιστολής του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ.


Με εκτίμηση,
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.