.

ΕΛ.ΑΣ.: Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε 10 υπηρεσίες στην Αττική ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε 10 υπηρεσίες στην Αττική

Δέκα ψυχολόγοι και δέκα κοινωνικοί λειτουργοί τοποθετούνται σε δέκα υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. της Αττικής και συγκεκριμένα στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, 
Ακροπόλεως, Κυψέλης, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Α' Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Περάματος, Αγίας Βαρβάρας και Α' Αχαρνών.
Με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς συναντήθηκε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ.Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για προσωπικό που προσελήφθη για την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών για ορισμένο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Επίσης το πρόγραμμα αυτό, κοινωφελούς χαρακτήρα, αφορά συνολικά 27 άτομα που τοποθετούνται σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες.

«Αποστολή των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών είναι να υποστηρίζουν επιστημονικά και συμβουλευτικά τις παραπάνω αστυνομικές υπηρεσίες, ιδίως κατά τη διαχείριση περιστατικών αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας και να παρέχουν αρωγή σε ειδικές κατηγορίες θυμάτων σε υποθέσεις όπως, κακοποίησης ανηλίκων, βιασμών, ενδοοικογενειακής βίας, εμπορίας ανθρώπων, εξάρτησης από ναρκωτικά κ.λπ.» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση

Επίσης άλλα επτά άτομα ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού τοποθετούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης των επιτροπών ασύλου.

Ο κ. Αναγνωστάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καλωσόρισε τους νεοπροσληφθέντες και επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο έργο που καλούνται να προσφέρουν.

Τόνισε επιπλέον ότι η συμβολή τους στην επιστημονική και γενικότερη υποστήριξη των αστυνομικών υπηρεσιών αποτελεί «ποιοτικό δείκτη», που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Τέλος, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.