.

Δρίτσας προς τους λιμενικούς της Χίου : «Κάθε διάσωση, εδραιώνει την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο» [βίντεο] ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Δρίτσας προς τους λιμενικούς της Χίου : «Κάθε διάσωση, εδραιώνει την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο» [βίντεο]


Στην κρισιμότητα των καταστάσεων που καλείται να διαχειριστεί, κυρίως μέσω του μεταναστευτικού, η νησιωτική Ελλάδα εστίασε κατά την επίσκεψή του στη Χίο ο Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Γ. Θεοτοκά επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Χίου εκεί όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τα υψηλόβαθμα στελέχη όσο και με την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου και Σάμου.
Ο κ. Δρίτσας κατά τη δίωρη παραμονή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας των λιμενικών ζητώντας να μάθε τα πάντα γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του Λιμενικού στο νησί.

Μάλιστα σε κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του Λιμενάρχη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς τόσο για τον τρόπο δράσης των διακινητών από τα έναντι τουρκικά παράλια όσο και για τον τρόπο δράσης των στελεχών του Λιμενικού.
«Υπάρχουν ανοιχτά θέματα»
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Δρίτσας εστίασε στην προσφορά των Λιμενικών στην προσπάθεια προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:«κάθε μάχη για τη διάσωση μίας ζωής στο Αιγαίο, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στην περιοχή». «Τα νησιά» , είπε, «παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναγεννησιακή προσπάθεια της χώρας μας. Έχουμε εντοπίσει τα ανοιχτά ζητήματα και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα επιλύσουμε».
«Πρότυπο σε όλη την Ελλάδα η Χίος»
Σε μία προσπάθεια τόνωσης του φρονήματος των Λιμενικών που υπηρετούν στη Χίο ο Αρχηγός του Σώματος σε ανοιχτή μάζωξη εξήρε το έργο τους λέγοντας ότι ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας αποτελεί πρότυπο για τα υπόλοιπα νησιά.
«Είναι κάτι που το λέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε παντού. Η Χίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και ως προς τον τρόπο που δρα το Λιμενικό και ως προς τον συντονισμό των φορέων»,ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος. 
  #politischios.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.