.

Μόλις 396 αστυνομικοί από τους 1.500 που είχε ζητήσει ο FRONTEX για την Ελλάδα έχουν διατεθεί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μόλις 396 αστυνομικοί από τους 1.500 που είχε ζητήσει ο FRONTEX για την Ελλάδα έχουν διατεθεί
  


Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αυτά που είναι συνδεδεμένα με τον χώρο Σένγκεν —Ισλανδία, Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν— δεν έχουν διαθέσει μέχρι τώρα παρά μόλις 396 αστυνομικούς από τους 1.500 που ζητούσε ο FRONTEX για να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ. 
«Κατόπιν της έκκλησης που είχε απευθύνει ο FRONTEX την Παρασκευή οι χώρες μέλη προσέφεραν μέχρι στιγμής 396 αστυνομικούς από τους 1.500 που είχαν ζητηθεί. Ο FRONTEX έχει επίσης δεχθεί προσφορές που φέρνουν στους 47 τους ειδικούς στην επανεισδοχή (προσφύγων και μεταναστών) από τους 50 που είχε ζητήσει ο Οργανισμός», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Φαμπρίς Λεγκερί, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βαρσοβία. 


«Προτρέπω τις άλλες χώρες μέλη να στείλουν ακόμη περισσότερους αστυνομικούς, για να υποστηρίξουμε την επανεισδοχή από την Τουρκία, όπως συμφωνήθηκε με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», επέμεινε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του FRONTEX, την Εύα Μονκιούρ, το προσωπικό αυτό είναι μέρος των 4.000 Ευρωπαίων δημόσιων λειτουργών που προβλέπεται να κινητοποιηθούν για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία συνήφθη την περασμένη εβδομάδα και τυπικά τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή. 

«Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι ο FRONTEX μπορεί να επαναπροωθεί πρόσωπα μόνο αφού οι ελληνικές αρχές έχουν αναλύσει επιμελώς κάθε περίπτωση (πρόσφυγα ή μετανάστη) και έχει λάβει την οριστική απόφαση να γίνει επαναπροώθηση», ανέφερε ακόμη ο Λεγκερί. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λεγκερί είχε αποφασίσει να παρατείνει ως την 31η Μαΐου την επιχείρηση Ποσειδών. Δεκατρία πλοία, δύο ελικόπτερα και 734 υπάλληλοι του FRONTEX συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών που αποπειρώνται τον διάπλου της Μεσογείου. 

#ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.