.

Απάντηση Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ στους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Απάντηση Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ στους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους
Χωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΟΣΥΕ (ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων) που αφορά τη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Και λέμε χωρίς καμία έκπληξη διότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία, με την τακτική και την πολιτική που ασκεί είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά εξ ονόματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτή τη φορά, άλλωστε, η επίθεση που εξαπέλυσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ως προς τη στόχευσή της. Η "ηγεσία" των σωφρονιστικών υπαλλήλων, επιτίθεται στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, όχι για να ζητήσει βελτίωση των συνθηκών κράτησης, αλλά για να διαμαρτυρηθεί για το ακριβώς αντίθετο. 

Κοντολογίς, εγκαλεί το υπουργείο γιατί έκανε πράξη το αυτονόητο, να δημιουργήσει δηλαδή ένα ανθρώπινο χώρο επισκεπτηρίου για τα μικρά παιδιά των κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών, να δημιουργήσει χώρο συνεύρεσης συντρόφων και γιατί σκοπεύει να ενεργοποιήσει μια νέα πτέρυγα στις φυλακές Χανίων, έτσι ώστε, να βελτιωθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι κρατούμενοι. Υπαινίσσεται, μάλιστα, ότι το υπουργείο εμπλέκει και τον πρωθυπουργό σε αρνητικές κινήσεις, όπως ήταν αυτή της παρουσίας του στα εγκαίνια της πτέρυγας απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών. 

Ασφαλώς οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους Ενώσεις έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται όταν αισθάνονται ότι θίγονται τα δικαιώματά τους από αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Και αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση και σε κάθε κλάδο. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι η ηγεσία της ΟΣΥΕ να επιδιώκει με κάθε μέσο τη διατήρηση της αθλιότητας, που είναι και δικό της έργο, πάει πολύ. 

Ευτυχώς, οι πολίτες αυτής της χώρας γνωρίζουν, πλέον -και όχι μόνο οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες-, ποια είναι η κατάσταση στις φυλακές και επικροτούν τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας να γυρίσει σελίδα, παρότι η "αόρατη - ορατή εξουσία" σε καθημερινή βάση επιχειρεί να τις υπονομεύσει. 

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο: 

1. Να προχωρήσει σε θαρραλέα μέτρα εκδημοκρατισμού, να βάλει φρένο στον αυταρχισμό και τις προβοκάτσιες, που ευτυχώς, δεν αφορούν το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
2. Να συνεχίσει τις ριζοσπαστικές τομές στο σωφρονιστικό σύστημα, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και δημιουργικής επανένταξης, αλλά και της λιγότερης φυλάκισης, υλοποιώντας εναλλακτικά μέτρα έκτισης της ποινής.
3. Να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις με την κατάθεση του σωφρονιστικού και ποινικού κώδικα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.