.

Τη θεατρική παράσταση – κωμωδία «Ο Ηλίας του 16ου » παρουσίασε χθες η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ιδιωτικό κολέγιο των Αθηνών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Τη θεατρική παράσταση – κωμωδία «Ο Ηλίας του 16ου » παρουσίασε χθες η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ιδιωτικό κολέγιο των ΑθηνώνΗ θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999, αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους


Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε χθες (12 Μαΐου 2016), την παράσταση «ο Ηλίας του 16ου» σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Κατράνη. Η παράσταση, η οποία αποτελεί έργο του Αλέκου Σακελλαρίου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών.
Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μια θεατρική κωμωδία στην οποία τρεις σερβιτόροι - φίλοι, ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ’ Λάμπρο, αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφενείου, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο.
Τη διάρρηξη αναλαμβάνει να διαπράξει ο Θωμάς με τη βοήθεια του Ηλία, ο οποίος επιφορτίζεται με το ρόλο του «τσιλιαδόρου», μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό.
Ωστόσο, λόγω μιας κλοπής σε διπλανό σπίτι, για την οποία κατηγορείται μία υπηρέτρια, ο Ηλίας καλείται να επέμβει και χωρίς να το καταλάβει αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα…
Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα:
Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και παρουσιάζει κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. Αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και σκοπός της είναι η δραστηριοποίηση του προσωπικού στον πολιτιστικό τομέα και η προσέγγιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Η θεατρική ομάδα από το 2011 έχει δώσει παραστάσεις σε Δήμους και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους, προσθέτοντας επιτυχίες και διακρίσεις στο βιογραφικό της.
Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς.
Στην χθεσινή παράσταση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«...Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, βρισκόμαστε σήμερα στην παρουσίαση του θεατρικού έργου «ο Ηλίας του 16ου» από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που αποδεικνύει την πολύπλευρη και πολυσήμαντη πνευματική καλλιέργεια που διαθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας…
...Πίσω από τις αστυνομικές στολές υπάρχουν πάνω από όλα άνθρωποι βιοπαλαιστές όπως όλοι μας, άνθρωποι που συνδυάζουν το καθήκον τους με την κοινωνική προσφορά και την πνευματική τέρψη, άνθρωποι που αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας…»
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«… Επιτρέψτε μου μια, δυο μικρές αναφορές. Μια αναφορά στο αυτονόητο δικαίωμα του προσωπικού της Αστυνομίας, ένστολου και πολιτικού στην ψυχαγωγία. Αφετέρου μια παραδοχή της ανάγκης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας για εξωστρέφεια στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το δικαίωμα του προσωπικού και η ανάγκη για εξωστρέφεια μετουσιώνονται απόψε μέσα από την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας…
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας τους συντελεστές της παράστασης, πρώτα και πάνω από όλα τους συναδέλφους και τον σκηνοθέτη τον κ. Γιάννη Κατράνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω στην κα Τίνα Σακελλάριου για την ευγενική της προσφορά παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου...»
Μετά το πέρας της παράστασης ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες:
  • στην κα. Τίνα Σακελλάριου, για την ευγενική της χειρονομία να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα του θεατρικού έργου του συζύγου της, Αλέκου Σακελλάριου,
  • στον κ. Νίκο Πελέκη, εκπρόσωπο της εταιρείας «ΈΨΑ» για την ευγενική του χορηγία να καλύψει μέρος των εξόδων της παράστασης της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • στον κ. Μιχάλη Ορόντη, εκπρόσωπο του προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί θεατρικές της Ελληνικής Αστυνομίας, παραχωρώντας την αίθουσα θεάτρου αφιλοκερδώς.
O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες:
  • στον κ. Νικόλαο Βαλλάτο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών για την παραχώρηση του χώρου εκδηλώσεων «ΚΕΡΑΜΑΡ», για την προετοιμασία της θεατρικής παράστασης και
  • στο σκηνοθέτη, κ Γιάννη Κατράνη, τιμώντας το έργο και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους συντελεστές και τα μέλη της θεατρικής παράστασης για την άψογη εμφάνισή τους.
Την παράσταση τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Στέλιος Κούλογλου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη και άλλοι αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.