.

Συνάντηση των Πανελληνίων Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, με το Γραμματέα και Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Συνάντηση των Πανελληνίων Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, με το Γραμματέα και Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




   Στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην Κουμουνδούρου, πραγματοποιήθηκε στις 25-07-2016 συνάντηση του Γραμματέα και βουλευτών του κόμματος με εκπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών.
τΣτη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, κ. Δημήτριος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, κ. Αθανάσιος Τσατσούλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, κ. Φραγκίσκος Ξυπνητός, ενώ τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκπροσώπησαν ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Παυλίδης, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Νομό Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης, και στο Νομό Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, καθώς και τα Μέλη του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας του κόμματος Γιώργος Μαλαγκωνιάρης και Γιώργος Βουλτσιούδης.
    Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών έθεσαν προς συζήτηση το αίτημα των Σωμάτων Ασφάλειας για άρση της απόλυτης συνταγματικής απαγόρευσης του δικαιώματος απεργίας που ισχύει για τους ένστολους, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων που εκπροσωπούν, καθώς και διάφορα θεσμικά ζητήματα, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα προς υποστήριξη των αιτημάτων και ζητημάτων που έθεσαν υπόψη των εκπροσώπων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως έπραξαν και κατά τις συναντήσεις τους με τα λοιπά κόμματα του Κοινοβουλίου.
  Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ό,τι αφορά το αίτημα του κλάδου των ενστόλων για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης ως προς το δικαίωμα της απεργίας, υπήρξε διαβεβαίωση όπως τεθεί το θέμα σε διαβούλευση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υφίσταται διακομματική συναίνεση επ’ αυτού, καθόσον αναγνωρίστηκε ότι συνιστά μείζον ζήτημα και η όποια σχετική συνταγματική αναθεώρηση άπτεται λεπτών ζητημάτων δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας που θα πρέπει να διερευνηθούν. Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, οι όποιες προτάσεις τους επί του ευαίσθητου αυτού θέματος, να είναι σαφείς, συγκεκριμένες και κατά το δυνατόν νομικά εμπεριστατωμένες.
   Σε σχέση με τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που τέθηκαν, υπήρξε δέσμευση για την πραγματοποίηση επιμέρους συναντήσεών τους με φορείς των αρμοδίων Υπουργείων, ενώ συμφωνήθηκε να τεθούν σε περαιτέρω διαβούλευση και γόνιμο διάλογο προς αναζήτηση και εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων τόσο για τους ένστολους όσο και για την κοινωνία.
   Κατά τον επίλογο της συνάντησης υπογραμμίστηκε και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμμα με βαθιές ρίζες και αναφορές στην κοινωνία, στη μέχρι τώρα πορεία του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων και των συνδικάτων, επιδιώκοντας το συνεχή, ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εργαζομένους και την κοινωνία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.