.

Καταγγελίες Τόσκα για πιέσεις της ΝΔ για τους αστυνομικούς φύλαξης υψηλών προσώπων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελίες Τόσκα για πιέσεις της ΝΔ για τους αστυνομικούς φύλαξης υψηλών προσώπων


Πιέσεις και απειλές από στελέχη της ΝΔ για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταθέσει αστυνομικούς από τη φύλαξη υψηλών προσώπων στη φύλαξη των πολιτών αποκάλυψε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ, για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Στις τοποθετήσεις τους, οι επερωτώντες βουλευτές, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μάκης Βορίδης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συνδιαλέγεται με τους γνωστούς - αγνώστους των Εξαρχείων και αφήνουν την κατάσταση στο κέντρο της πόλης ανεξέλεγκτη, αποδυναμώνοντας τα αστυνομικά τμήματα και νομιμοποίησε τις συλλογικότητες, δίνοντάς τους πεδίο δράσης, Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση στα υπό κατάληψη κτίρια, τα οποία, σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, είναι 55, για έξι από τα οποία υπάρχει εισαγγελική εντολή να εκκενωθούν, εδώ και 8-10 μήνες, όπως είπε.
“Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το στρατόπεδο του απλού παρατηρητή και απομάκρυνε τις δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης από το κέντρο της Αθήνας” υποστήριξε ο κ. Δημοσχάκης, ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για παρακρατικές συμμορίες των οποίων τη δράση ανέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: “στέλνετε το μήνυμα μια παρατεταμένης αδράνειας, της δειλής αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας, και κυρίως αυτής που κινείται από ομάδες που βρίσκονται σε υπόγεια επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ”.
Ότι “οι φίλοι του κ. Κυρίτση πρέπει να απολαμβάνουν ιδιαίτερης φροντίδας, ενώ η ασφάλεια των πολιτών έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα στο κέντρο της Αθήνας, με τη δράση των κουκουλοφόρων να εμποδίζει τη ζωή των κατοίκων” υποστήριξε ο Ιάσων Φωτήλας από το Ποτάμι.
Τις καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τον θάνατο των τριών ανθρώπων στη Μαρφίν για τους οποίους δεν τιμωρήθηκε κανείς, θύμισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, διαβάζοντας τις αναφορές της Αστυνομίας για τις καταστροφές ιστορικών κτιρίων και τους 40 τόνους σπασμένου μαρμάρου που μαζεύτηκαν από τους δρόμους της πόλης.
“Η Δημοκρατία οφείλει να παρέχει την ασφάλεια στην προσωπική ζωή των πολιτών και όταν μιλάμε για θέματα ασφαλείας των πολιτών, μιλάμε τόσο για πρόληψη όσο και για καταστολή” σημείωσε ο κ. Καρράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.
Απαντώντας ο Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι το υπουργείο βάζει, πλέον, κανόνες στην Αστυνομία, συμμαζεύει, με τεράστιες αντιδράσεις, τον χώρο και, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί προσωπικά στον ίδιο ότι θα βοηθήσει, όταν έρθει η ώρα του συμμαζέματος των αστυνομικών από τη φύλαξη των υψηλών προσώπων, υπάρχουν πιέσεις και προς την αντίθετη κατεύθυνση. “Συμμαζέψτε τα στελέχη σας, δεν θα αποδώσουν αυτές οι πιέσεις” προειδοποίησε ο υπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ.
Ο κ. Τόσκας απηύθυνε κάλεσμα και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς, όπως σημείωσε: ο πολιτικός του χώρος απασχολεί πάρα πολλούς αστυνομικούς”.
“Διαβλέπω μια αντίληψη από τη ΝΔ” συνέχισε ο κ. Τόσκας “ότι συζητούν για έναν χώρο που τον θεωρούν γήπεδο με ιδιοκτησιακή αντίληψη, έναν χώρο, όμως, τον οποίο τόσα χρόνια τον κοίταζαν από τις κερκίδες, δεν μπόρεσαν να τον διευθύνουν, να τον οργανώσουν, ως προς την αντιμετώπιση του εγκλήματος, και έτσι συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα. Τώρα, χρειάζεται αναδιοργάνωση, συμμάζεμα. Η ανάγκη του συμμαζέματος αποδεικνύει τις ελλείψεις και την αδράνεια γι αυτόν τον χώρο που η ΝΔ χρησιμοποιούσε για την κομματική διείσδυση, επειδή θεωρείτο προνομιακός για την άντληση ψήφων”.
Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για την έλλειψη υποδομής, τον τεράστιο στόλο αυτοκινήτων με πάνω από 300 χιλιάδες χιλιόμετρα, και για το πάρτι εντυπώσεων με κάμερες τοποθετημένες στα Εξάρχεια, την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ”, όταν, όπως υποστήριξε ο κ. Τόσκας, επικρατούσε το ρουσφέτι και η κομματοκρατία στην Αστυνομία.
“Προχωράμε σε κατεύθυνση εξυπηρέτησης των κοινωνικών συμφερόντων και φύλαξης των δικαιωμάτων των πολιτών” συνέχισε ο κ. Τόσκας, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα κάηκε επί ΝΔ και επί ΝΔ η Αστυνομία δεν τόλμησε να μπει οργανωμένα, συστηματικά και με πληροφόρηση. “Αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή για τα ναρκωτικά κυκλώματα” πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θυμίζοντας ότι επί ΝΔ υπήρχαν μόνο στα Εξάρχεια 46 καταλήψεις κτιρίων και ότι ποτέ δεν έγινε καμμιά σύλληψη ατόμου που κτύπησε αστυνομικό, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι δεν είχε συλληφθεί ούτε αυτός που χτύπησε τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Τόσκας, υπογράμμισε ότι μόνο το 2015 έγιναν 86 συλλήψεις μπαχαλάκηδων, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και το θέμα των καταλήψεων.
Για το Μεταναστευτικό, ο κ. Τόσκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάμειξη στελεχών της ΝΔ στα επεισόδια στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα ανέφερε τον κ. Αθανασίου ο οποίος, όπως είπε, παρότρυνε στη Μυτιλήνη πολίτες να συμμετέχουν σε επεισόδια. Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε και προς τη ΧΑ, ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ανεκτές περιπτώσεις τέτοιες για τις οποίες κατηγορούνται αυτές τις ημέρες στα δικαστήρια. Ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για την τεράστια προσπάθεια της αστυνομίας και της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση στους καταυλισμούς, και στα νησιά και στον ηπειρωτικό χώρο. 

Φωτεινή Βάκη: Τρομοκρατείτε τους πολίτες και καθησυχάζετε τους καναλάρχες
 
Αναφορά στο Μεταναστευτικό έκανε και η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η ρητορική του μίσους είναι αυτή που έσβησε τα τελευταία ίχνη αντιναζιστικής μνήμης στην Ευρώπη”. Ενώ προειδοποίησε πως με αυτές τις συζητήσεις, περί έξαρσης εγκληματικότητας, η ΝΔ τρομοκρατεί τους πολίτες και καθησυχάζει τους καναλάρχες, “δεν γνωρίζει τι ποιεί η ακροδεξιά της συνιστώσα, γιατί αλλιώς δεν θα συνομιλούσαν με δημάρχους, καταδικασμένους από τη Δικαιοσύνη, που έκλεισαν την πόρτα στα προσφυγόπουλα”. “Μην πορεύεστε στον δρόμο του Μπαλτάκου, για να εισπράξετε κομματικά οφέλη” πρόσθεσε. 

Προκόπης Αγγελόπουλος

 #left.gr


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.