.

Σημαντική επιτυχία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που συστηματικά προμήθευε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σημαντική επιτυχία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που συστηματικά προμήθευε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας 
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων και προμήθευε συστηματικά με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών περιοχές του κέντρου της Αθήνας και κυρίως των Εξαρχείων 
Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Παπαζαφείρης Χρήστος:
Καλή σας μέρα.
Σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε άλλη μια σημαντική επιτυχία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Η υπόθεση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί καταφέραμε να εξαρθρώσουμε μια εγκληματική οργάνωση που συστηματικά προμήθευε με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κάνναβη, περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδίως των Εξαρχείων.
Οι έρευνες για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ουσιαστικά είναι συνέχεια και προέκταση της ευρείας επιχείρησης, που πραγματοποιήσαμε στις 12 Ιουλίου στα Εξάρχεια, για την καταπολέμηση της «μαφίας» των ναρκωτικών στην περιοχή.
Αξιοποιήσαμε με τρόπο μεθοδικό όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε από εκείνη την επιχείρηση, αποκεντρώσαμε τις έρευνες μας και προχωρώντας βήμα – βήμα μπορέσαμε να διακριβώσουμε πλήρως τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και να ταυτοποιήσουμε τα μέλη της.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών κατασχέσαμε πάνω από 227 κιλά κάνναβη, συλλάβαμε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις οκτώ άτομα, ενώ άλλα εννέα κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Θέλω να επισημάνω ότι το εγκληματικό κύκλωμα λειτουργούσε με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων» δηλαδή με παράλληλη ενεργοποίηση επιμέρους υποομάδων, που δρούσαν είτε αυτοτελώς είτε συνδυαστικά και είχαν κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Όπως διαπιστώθηκε και στην υπόθεση αυτή, αλλά και σε άλλες πρόσφατες, έχουν επέλθει αλλαγές στο modus operandi μεταφοράς ναρκωτικών (όχι μεγάλες ποσότητες σε μία μεταφορά – αλλά μεταφορά μικροτέρων ποσοτήτων για να αποφεύγονται απώλειες στις κατασχέσεις.)
Η σπουδαιότητα της υπόθεσης αυτής είναι ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων, να αποδομήσει πλήρως, όλο το εγκληματικό δίκτυο και στον τομέα της τροφοδοσίας – εισαγωγής και μεταφοράς.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών γιατί, για άλλη μια φορά, ενεργώντας με επαγγελματισμό, κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα τόσο σημαντικό κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ επίσης τους αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, για την πρόσφατη υπόθεση με τον εντοπισμό ανεκτίμητης αξίας αρχαιοτήτων, όπως το χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, που αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Θα μου επιτρέψετε βέβαια να αναφέρω ότι συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας, προστατεύοντας τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο.
Λεπτομέρειες για τη σημερινή υπόθεση θα σας δώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος. 


Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος:
Όπως σας προανέφερε ο κ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώσαμε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της όποιας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων.
Στο πλαίσιο συντονισμένων και παράλληλων ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα εννέα (9) άτομα - συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 28 έως 55 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Επίσης στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη εννέα (9) άτομα, που προμηθευόντουσαν ναρκωτικά από τα μέλη της οργάνωσης.
Πιο αναλυτικά, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διασταύρωσης δεδομένων και δημιουργίας «προφίλ» ( profiling ) των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού κυκλώματος, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούμενα σε επιμέρους υποομάδες, εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία και τις διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων.
Πιο αναλυτικά, προχθές ( 10/10/2016), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος ημεδαπός, στο οποίο βρέθηκαν 36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εισήγαγε από την Αλβανία με τελικό προορισμό τη χώρα μας.
Παράλληλα, από άλλο κλιμάκιο αστυνομικών στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού της μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ στα Άνω Λιόσια Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 53χρονος ημεδαπός και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία.
Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης –ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα εμπορίας ναρκωτικών, χρηματικά ποσά.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη,
  • 14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,
  • το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας,
  • 4 ζυγαριές ακριβείας,
  • 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και
  • πλαστά χαρτονομίσματα των (10) και (20) ευρώ.
Επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών συσχετίστηκαν δύο (2) ακόμη υποθέσεις συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι αποτελούν επίσης μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και στις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 κιλά και 260 γραμμάρια κάνναβης.
Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, την 07/10/2016 στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα – ταξί τα οποία οδηγούσαν, 43χρονος ημεδαπός και 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.
Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου με 8 φυσίγγια, γκλόπ, το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Επισημαίνεται, για τις προαναφερθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προέκυψε ότι προορίζονταν να παραδοθούν στην περιοχή των Εξαρχείων σε διακινητή ναρκωτικών.
Στην δεύτερη υπόθεση, την 13/9/2016 στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός στο οποίο βρέθηκαν πενήντα πέντε (55) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων.
Παράλληλα εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών για την αποφυγή ενδεχομένου αστυνομικού ελέγχου (σχετικό το από 14-09-2016 Δελτίο Τύπου της Γ.Ε.Δ.Αττικής) .
Σε έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ερευνάται η ενδεχόμενη – πιθανή εμπλοκή του 39χρονου ομογενή από την Αλβανία, στην υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούντο στη αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. ( σχετικό το από 12-07-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ.Αττικής ).
Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.