.

Για ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας μίλησε ο Σκουρλέτης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Για ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας μίλησε ο Σκουρλέτης


«Η ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας είναι μία δύσκολη εξίσωση καθώς στην κοινωνία υπάρχει βία σε διάφορες εκφάνσεις, άρα και η ανάγκη προστασίας των πολιτών, αυτό που λέγεται δημιουργία του αισθήματος της ασφάλειας» δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Πρόσθεσε πως «θα πρέπει αυτή η δράση των Σωμάτων Ασφαλείας να συνδυάζεται από την προσπάθεια να μην περιστέλλονται τα δικαιώματα των πολιτών, να μη γίνεται αιτία περιορισμού της Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε πως «είναι μία δύσκολη εξίσωση, πρέπει να την απαντήσουμε προς όφελος της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων».
Υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμμετοχική και δημοκρατική αν και σημείωσε πως η προσπάθεια αυτή «έχει προφανώς ως εμπόδιο τις μνημονιακές πολιτικές που δεν την άφησαν ανεπηρέαστη». Πρόσθεσε πως «πρέπει να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε… Υπάρχει ανάγκη για θεσμικές αλλαγές με αυτά τα χαρακτηριστικά».
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησε την αξιοπιστία τους αλλά συμπλήρωσε πως «στέλνουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έχει βρεθεί σε μία απόσταση». «Το θετικό είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν φαίνεται να επιλέγει διαφορετική πολιτική, είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί, να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του», υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας το συνεχές αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ανέφερε πως είναι «φερετζές για να μην τοποθετηθεί στα κρίσιμα προβλήματα, αυτή τη χρονική συγκυρία […] Από τη μία ζητάει εκλογές, αλλά από την άλλη δεν έχει να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, όχι έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά απέναντι στις πολιτικές των περασμένων ετών που μας οδήγησαν εδώ». «Όταν δεν έχεις κάτι διαφορετικό να προτείνεις, κάνεις φασαρία για να καλύψεις την πολιτική σου γύμνια», είπε χαρακτηριστικά.

militaire.gr - ΠΗΓΗ:ΑΠΕ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.