.

Μεγάλη χρηματοδότηση εξασφάλισε το ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ μέσω διεθνούς διαγωνισμού ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη χρηματοδότηση εξασφάλισε το ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ μέσω διεθνούς διαγωνισμού

 
 
 
Σε διεθνή διαγωνισμό στον οποίο έλαβαν μέρος 42 χώρες με περισσότερες από 200 προτάσεις, συμμετείχε το Λιμενικό Σώμα με σκοπό την εξασφάλιση συμμετοχής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού ύψους έως και 9 εκ. ευρώ. 
 
Η πρόταση του Λ.Σ. αξιολογήθηκε από διεθνή επιτροπή καθηγητών και εμπειρογνωμόνων και εγκρίθηκε ως επιχειρησιακά και ακαδημαϊκά άρτια για να προχωρήσει στην τελευταία φάση της διαδικασίας, κατά την οποία τα στελέχη του Λ.Σ. θα πρέπει να αναλύσουν περαιτέρω την πρότασή τους, έχοντας όμως εξασφαλίσει, το τεράστιο αυτό κονδύλι. 
 
Η συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό ήταν πρωτοβουλία των νέων αξιωματικών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών οι οποίοι έχουν έως σήμερα συγκεντρώσει τόσο για την Υπηρεσία τους, όσο και για την ΕΛ.ΑΣ., δωρεές, συνολικά άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Η προετοιμασία της αίτησης υλοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία των εν λόγω στελεχών με αξιωματικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου Λ.Σ. και υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Διευθυντή. 
 
Να σημειωθεί πως η δομή και η επιχειρησιακή προσέγγιση της αίτησης στηρίζεται ουσιαστικά στην σημασία των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης και στοχεύει κυρίως στην ενδυνάμωση τους.
 
Στελέχη του Λ.Σ. θεωρούν την εν λόγω προσπάθεια και την επιτυχή κατάληξη της ως προσωπική επιτυχία του υπουργού Ναυτιλίας και του Αρχηγού Λ.Σ., οι οποίοι από την αρχή διέκριναν την σημασία της για το Σώμα παρά τις αντιδράσεις ανωτέρων αξιωματικών. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.