.

Η λογική «σε όποιον αρέσει» είναι άκρως επικίνδυνη, ακραία ρατσιστική και αντιδημοκρατική ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Η λογική «σε όποιον αρέσει» είναι άκρως επικίνδυνη, ακραία ρατσιστική και αντιδημοκρατική


Οι πρόσφατες δηλώσεις Προέδρων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αστυνομίας, αλλά και η αφωνία άλλων και ιδιαίερα των Ομοσπονδιών, σχετικά με πρακτικές και δράσεις της, αποκαλύπτουν μια αντίληψη που επικρατεί σε ένα κομμάτι της Αστυνομίας, χωρίς να είναι η επικρατούσα. Μια αντίληψη που θέλει την Αστυνομία να λειτουργεί έξω απο κάθε έλεγχο, κριτική και λογοδοσία, με όρους που θυμίζουν παρακράτος.

Η λογική που κρύβεται πίσω από το “σε όποιον αρέσει” είναι άκρως επικίνδυνη, ακραία ρατσιστική και αντιδημοκρατική. Όλες οι ενέργειες και παραλείψεις του κράτους και των δημόσιων λειτουργών, σε μια ευνομούμενη κοινωνία υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο. Οι συγκεριμένοι συνδικαλιστές αναπολούν τις εποχές της “ζαρντινιέρας”, της “μηδενικής ανοχής” και της ρήσης “το κράτος είστε εσείς”.

Επειδή λοιπόν στην πλειοψηφία της κοινωνίας “δεν αρέσουν” παρωχημένες και αναχρονιστικές πρακτικές και αντιλήψεις που καταστρατηγούν ανθρώπινα δικαιώματα, καθίσταται πλέον επιτακτικότερη η ανάγκη περαιτέρω εκδημοκρατισμού της λειτουργίας της Αστυνομίας. Είναι απολύτως αναγκαία η αναμόρφωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους αστυνομικούς, η αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας της και του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου του προσωπικού της. Παράλληλα υπάρχει ανάγκη δημιουργίας θεσμοθετημένων δομών κοινωνικού ελέγχου τέτοιων πρακτικών.

Σαν Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, δουλεύουμε διαχρονικά προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.


Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.