.

Δημοκρατία, η απάντηση, σε όσους επενδύουν στο μαύρο. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Δημοκρατία, η απάντηση, σε όσους επενδύουν στο μαύρο.


Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Στο προχθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, οργανωμένες ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες (εξοπλισμένες με μάσκες, πέτρες, μάρμαρα, ρόπαλα και μολότοφ), επιδόθηκαν σε σφοδρές επιθέσεις κατά των Αστυνομικών, που ήταν διατεθειμένοι για την προστασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, υπό την καθοδήγηση υποδίκων καθοδηγητών τους (ακόμη και εν ενεργεία Βουλευτών της), αυτή τη φορά σε πλήρη ανάπτυξη, κραυγάζοντας συνθήματα κατά της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας κάθε αντικείμενο για όπλο, επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο. Στο πέρασμά τους, βεβήλωσαν μνημεία, κατέστρεψαν περιουσίες, τραυμάτισαν πολίτες, εργαζόμενους στα ΜΜΕ και Αστυνομικούς. Αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά, το κρυφό δολοφονικό πρόσωπο και τις προθέσεις τους, που δεν είναι άλλες, από τη βία, την εμπέδωση φόβου, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και την κατάλυση της Δημοκρατίας, στρεφόμενοι και κατά του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών και του ειρηνικού σκοπού τους.
Η χρήση χημικών όταν καθίσταται απολύτως αναγκαία, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη, προς αποφυγή γενικευμένων επιπτώσεων. Όμως, την προχθεσινή μέρα, δεν ήταν αυτό το καίριο ζήτημα. 

Αυτό που σημάδεψε το συλλαλητήριο, δεν ήταν η στάση της Αστυνομίας, αλλά η εκκωφαντική σιωπή όσων δεν άκουσαν τα συνθήματα και τις ύβρεις κατά της Δημοκρατίας, δεν είδαν τις σφοδρές επιθέσεις και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν και αγνόησαν τους τραυματίες αστυνομικούς και πολίτες. Απεναντίας, στο βωμό της αποκόμισης μικροκομματικών οφελών, οι δημόσιες τοποθετήσεις τους, “ξέπλυναν”, τη δράση ακροδεξιών συμμοριών και φασιστικών ομάδων. 

Η έκδηλη αγωνία της Αξιωματικής αντιπολίτευσης , να ζητήσει αμέσως ευθύνες από την πολιτική και φυσική ηγεσία, χωρίς να ενημερωθεί υπεύθυνα για τα γεγονότα, καταδεικνύει την έλλειψη σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου και την προχειρότητα, που τη διακρίνει, ακόμα και σε εθνικά ζητήματα, προκειμένου να προσπορίσει μικροκομματικά οφέλη, σε βάρος της αλήθειας, διολισθαίνοντας πλήρως στον κατήφορο της ακροδεξιάς. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στους τραυματίες, συγχαίρουμε όλο το αστυνομικό προσωπικό, που ήταν σε υπηρεσία και ιδιαίτερα αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων, για τον επαγγελματισμό, την υπομονή και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν, όπως και για την ψύχραιμη αντίδρασή τους, να αποκρούσουν βάρβαρες συμπεριφορές, που στόχευαν στην καρδιά της Δημοκρατίας.


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.